Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Waarschuwing babbeltruc

Hilversum, 18-08-2011 o De politie Gooi en Vechtstreek waarschuwt inwoners van de regio voor babbeltrucs. Maandag 15 augustus werd een 88-jarige Hilversumse het slachtoffer van een truc.

Rond 19.30 uur werd bij een 88-jarige bewoonster van de Alexanderlaan aangebeld door twee vrouwen. Zij deden zich voor als leden van de buurtvereniging en wilden fruit aanbieden. Een van de dames liet het tasje met fruit vallen en vroeg de bewoonster om een nieuwe tas. Terwijl de bewoonster haar woning in ging voor een tas liepen de twee vrouwen met haar mee. Er ontstond een vriendelijk gesprek en uiteindelijk gingen de twee weer weg. De bewoonster ontdekte kort hierna dat er geld gestolen was uit haar woning.

Een buurtbewoner heeft in totaal vijf vrouwen bij de woning van de vrouw zien vertrekken in een goudkleurige auto waarvan de achterklep openstond.

Signalementen:
De twee vrouwen die aanbelden hadden een lichtgetint uiterlijk, waren ongeveer 1.60 meter lang en rond de 18-20 jaar oud. Ze hadden beide een normaal postuur, donker zwart haar en donkere ogen. Een van de twee droeg een witte blouse met donkere rok.

De drie andere vrouwen hadden eveneens een lichtgetint uiterlijk, waren ongeveer 1.50 meter lang en rond de 40-45 jaar oud. Zij hadden stevigere posturen, zwart haar en droegen allen rokken/jurken.