Politie Groningen

Poging beroving in de wijk Vinkhuizen

Groningen, 18-08-2011 o Op maandagvond 15 augustus 2011omstreeks 23.00 uur vond een poging beroving plaats gevonden op de Kornalijnlaan in Groningen. Een 23-jarige inwoner van Groningen en een 22-jarige vriend, ook uit Groningen werden gedwongen om geld af te geven.

Toedracht

De twee mannen fietsten in de wijk Vinkhuizen toen zij door twee onbekende mannen werden aangesproken. Deze mannen zaten samen op een fiets. Een van de slachtoffers werd beetgepakt en de daders eisten geld. Toen het slachtoffer zei dat hij geen geld meer had en zijn portemonnee wilde laten zien werd ook van het andere slachtoffer geëist om geld te geven. Hierbij werd er hard geschreeuwd. Het 22-jarige slachtoffer werd vervolgens met een vuurwapen tegen het hoofd geslagen.Toen ook hij geen geld gaf lieten de daders de jongens gaan en gingen zelf ook weg in de richting van de Spinelstraat. De slachtoffers deden enkele dagen later aangifte bij de politie.

Later die avond vond er ook een beroving plaats op de Friesestraatweg in Groningen waarbij een jongen van zijn portemonnee is beroofd. Ook hier waren de daders twee mannen op een fiets. De politie berichtte afgelopen dinsdag over dezezaak. De politie onderzoekt of het in beide gevallen om dezelfde daders gaat.

Signalement

De daders van de poging beroving hadden een donkere huidskleur en droegen donkerkleurige jacks. Een van de daders droeg een petje en verplaatsten zich gezamenlijk op een fiets.

Getuigen

Omdat tijdens deze beroving veel lawaai is gemaakt hoopt de politie dat mensen hierdoor wakker zijn geworden en iets van dit incident hebben gezien en of hebben gehoord. Zij worden verzocht contact op te nemen met regiopolitie Groningen:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website

Twitter: @politie_overval