Siemens

Persbericht

Den Haag, donderdag 18 augustus 2011

Nieuw assortiment sensoren voor inbouwmontage

Siemens Building Technologies breidt haar innovatieve en energiezuinige aanbod van Symaro-sensoren uit met modellen voor inbouwmontage. Deze zijn compact vormgegeven, hebben een geoptimaliseerd design en een uitgebreide functionaliteit. De nieuwe Symaro-sensoren zijn afhankelijk van het model geschikt voor het meten van CO2, menggas, temperatuur en vocht.

De Symaro-sensoren van de Siemens Building Technologies kunnen afhankelijk van het model het koolstofdioxidegehalte (CO2) in de lucht, vluchtige organische gassen (VOC, volatile organic compound, menggas), temperatuur, vocht en druk meten en - als multisensormodel ook verschillende gecombineerde meetvariabelen. Het uitgebreide aanbod van sensoren voor luchtkwaliteit, temperatuur en vochtigheid omvat nu ook inbouwmodellen.

De meeste van de nieuwe Symaro-sensoren zijn als actieve en als passieve versie leverbaar. De actieve sensoren kunnen worden geconfigureerd in de uitgangssignaalbereiken DC 05 V, DC 010 V, 020 mA en 420 mA, en bieden daarmee een grote mate van flexibiliteit voor integratie in zowel bestaande als nieuwe systemen en applicaties. Alle actieve sensoren kunnen bovendien individueel aan de betreffende elektrische installatie en aan diverse soorten regelapparatuur worden aangepast.

Om een energiezuinige regeling in combinatie met maximaal comfort mogelijk te maken, staat het geoptimaliseerde design van de ruimtesensoren garant voor een snelle en nauwkeurige meting van de betreffende meetvariabele. Tegelijkertijd is de invloed van de wandtemperatuur op de sensoren slechts zeer gering.

De Symaro-sensoren voor inbouwmontage zijn geschikt voor alle gangbare inbouwdozen wereldwijd. De sensoren kunnen worden gecombineerd met standaard installatieframes, waardoor ze uiterst onopvallend in de betreffende ruimte kunnen worden gemonteerd.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Johan Boom
Tel: (070) 333 7925, E-mail: johan.boom@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/sbt