Gemeente Voorschoten

gesloopt

Gebouw Regenboogschool wordt gesloopt

Basisschool De Regenboog krijgt medio 2013 een nieuw schoolgebouw met 14 klaslokalen inclusief een ruimte voor buitenschoolse opvang. Tot aan de oplevering van de nieuwbouw, maakt de Regenboogschool gebruik van twee tijdelijke locaties in Voorschoten: de Prinses Marijkelaan en Professor Einsteinlaan. Voor de zomervakantie is de school naar deze nieuwe locaties verhuisd, waardoor het gebouw vrij is gekomen voor de sloopwerkzaamheden.

Sloopvergunning is verleend

In de zomervakantie heeft er in het huidige gebouw van de Regenboogschool een uitvoerig asbestinventarisatie onderzoek plaats gevonden, waarbij wanden, vloeren en de constructie getoetst zijn op de aanwezigheid van asbest. Hieruit is naar voren gekomen dat er geen asbest in het gebouw aanwezig is. Op 3 augustus heeft de gemeente de definitieve sloopvergunning-, en kapvergunning verleend en kan er gestart worden met de sloopwerkzaamheden. De sloop werkzaamheden worden verzorgd door Meuva B.V. te Rotterdam.

De bouw van het nieuwe schoolgebouw start volgens planning in januari 2012. Om verpaupering en vandalisme van het oude schoolgebouw te voorkomen wordt deze binnenkort al gesloopt.

Planning

De planning voor de sloopwerkzaamheden ziet er als volgt uit:
* Op woensdag 17 augustus 2011 is gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Voor de veiligheid wordt er rondom de school aan de binnenzijde van de stoep een hekwerk geplaatst.
* Op donderdag 25 augustus 2011 wordt gestart met de sloopwerkzaamheden van de opstallen, binnensloop in combinatie met machinale sloop. De doorlooptijd van het slopen bedraagt circa 3 weken. De sloopwerkzaamheden worden op werkdagen uitgevoerd vanaf 7.30 tot 16.30 uur.

Meld Vandalisme

Omwonenden wordt gevraagd bij constatering van vandalisme of aanwezigheid van personen op de bouwplaats de politie te informeren via het telefoonnummer (0900) 88 44.

Meer informatie

Voor meer informatie over de voortgang van de bouw van de Regenboogschool kunt u terecht op de website van de gemeente.
* 18 augustus 2011