Gemeente Sittard-Geleen


Weekmarkten Sittard 18, 20 en 27 augustus op andere locatie

Sittard-Geleen, 12 augustus 2011 - Op 20 augustus is op de Markt in Sittard het concert van Guido's Orchestra. Van 26 t/m 28 augustus is in het centrum van Sittard het St. Rosafestival. Om deze twee evenementen mogelijk te maken worden de weekmarkten op de zaterdagen 20 en 27 augustus verplaatst naar de Nieuwstraat en de Rosmolenstraat. De donderdagmarkt van 18 augustus wordt verplaatst naar de Nieuwstraat, Rosmolenstraat, het Tempelplein en een gedeelte van de Engelenkampstraat. Op donderdag 25 augustus staat de weekmarkt op normale locatie. De weekmarkten gaan in hun normale omvang door op de alternatieve locatie. Negentig procent van de vaste marktkooplieden heeft aangegeven op de alternatieve locatie te staan.

Verkeersmaatregelen

Om de verplaatsing van de weekmarkten mogelijk te maken, zijn de volgende maatregelen genomen:


* In de Rosmolenstraat, Nieuwstraat en Tempelplein geldt van woensdagavond 17 augustus vanaf 18.00 uur tot donderdag 18 augustus om 16.00 uur een inrij- en parkeerverbod.


* De Engelenkampstraat is afgesloten tussen de Gouverneur van Hövellstraat en het kruispunt met de Schuttestraat. De parkeerplaatsen De Wieër, ABC en parkeergarage Hub Dassenplein blijven bereikbaar.


* De fietsenstalling op het Tempelplein is bereikbaar.


* De busdiensten van Veolia worden van woensdag 17 augustus 20.00 uur tot donderdag 18 augustus 16.00 uur omgeleid via de Agricolastraat.


* Van woensdag 17 augustus 18.00 uur tot donderdag 18 augustus 16.00 uur kan niet worden geparkeerd op het Tempelplein.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 6 juli aangegeven dat de verplaatsingen van de weekmarkten in het najaar van 2011 doorgang kunnen vinden. Najaar 2011 komt het college met een evenementennota, waarin onder andere wordt aangegeven hoe naar de toekomst toe wordt omgegaan met de verplaatsing van de weekmarkten om evenementen mogelijk te maken op de marktpleinen in Sittard en Geleen.


---