Gemeente Harlingen


verjaardag in friese havenstad harlingen

Tall Ship Europa viert 100ste verjaardag in Friese havenstad Harlingen

Op donderdag 18 augustus arriveert het Nederlandse Tall Ship de Bark Europa voor het eerst in twee jaar wederom in Nederland. De driemaster viert haar 100ste verjaardag in Harlingen en heeft voor de Friese havenstad gekozen omdat Harlingen in 2014 starthaven is voor de Tall Ships Races.

Het schip is open voor bezichtiging
Op vrijdag 19 augustus (10 tot 16 uur) en zaterdag 20 augustus (12 tot 16 uur) is het schip geopend voor het publiek. De Bark Europa ligt tot en met zaterdag naast het Havenmantsje. Naast de Bark Europa bezoekt ook de topzeilschoener Oosterschelde Harlingen. Deze driemaster uit 1918 zorgt samen met de Bark Europa ervoor dat Harlingen al in 2011 in het teken staat van enkele prachtige Tall Ships.

De Bark Europa
De Bark Europa vaart op dit moment vanuit Zweden richting Harlingen en heeft trainees aan boord, waaronder twee jongeren uit Harlingen, die met de bemanning van het schip meedraaien.

De afgelopen twee jaar heeft het schip de Bark Europa al vele omzwervingen gemaakt. Zo heeft het schip onder meer in Antarctica gevaren, een Kaap Hoorn-ronding met acht Tall Ships gedaan, een bezoek gebracht aan de Amerikaanse `Grote Meren' en heeft de Bark onlangs deelgenomen aan de Tall Ships Races 2011. In het najaar van 2011 vertrekt het schip weer richting het zuidelijk halfrond.


---