Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk aan den IJssel - Twee aanhoudingen na vechtpartij

Nieuwerkerk aan den IJssel, 18-08-2011 o Politie Hollands Midden heeft op woensdag 17 augustus twee jongens van 14 jaar uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden na een vechtpartij aan de Hoogeveenenweg. Bij de vechtpartij raakte een 20-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel gewond.

De politie kreeg die avond rond 22.30 uur meerdere meldingen dat er een grote vechtpartij gaande was waarbij circa vijftien jongeren betrokken waren. Er zouden slagwapens gebruikt worden en er zou iemand op de grond liggen.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Ook vanuit Politie Rotterdam-Rijnmond werd assistentie verleend. De politie reed via verschillende aanrijdroutes naar de Hoogeveenseweg. Eén politieauto reed via de Parallelweg-Zuid onder de tunnel door en zag toen twee jongens lopen die vanaf de 1e Tochtweg richting de tunnel liepen. Zij hield de twee staande. Een getuige verklaarde dat de jongens bij de vechtpartij betrokken waren. Zij zijn toen aangehouden. Ter plaatse bleek een 20-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel gewond te zijn geraakt. Hij had een hoofdwond en lag op de grond. De man is meegenomen naar het ziekenhuis. Hij is daar behandeld en kon later naar huis.

De politie stelde ter plaatse een onderzoek in en ging op zoek naar meer jongeren die betrokken waren bij de vechtpartij, hierbij werd ook een helikopter ingezet. Ter plaatse heeft de politie met verschillende getuigen gesproken. Het gevecht zou tussen twee vriendengroepen zijn geweest. De politie onderzoekt wat precies de aanleiding van de vechtpartij is. Gedurende het onderzoek aan de Hoogeveenenweg vond de politie één slagwapen. Deze is meegenomen naar het politiebureau. De politie zet haar onderzoek voort.