Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 18-08-2011

Meisje beroofd van telefoon

UTRECHT Woensdagavond werd een meisje beroofd van haar telefoon. De verdachte heeft een opvallend gouden hoektand.

Een 15-jarig meisje uit Utrecht liep omstreeks 21.30 uur op de Gambiadreef. Hier raakte zij in gesprek met een jongen. Plotseling greep de jongen haar telefoon uit haar handen en rende weg in de richting van het Park de Gagel.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachte luidt, jongen, rond de 16 jaar oud. Hij had een opvallend gouden hoektand, een getinte huidskleur en een tenger postuur. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad,

tel.: 0900 88 44.

Jongen met nepvuurwapen aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een jongen aangehouden omdat hij in het bezit was van een (nep) vuurwapen.

Getuigen belden rond 14.20 uur naar de politie omdat ze gezien hadden dat een jongen met een wapen liep te zwaaien in de omgeving van de Torreslaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 15-jarige jongen uit Utrecht aan. Eén van de agenten zag nog net dat de jongen het wapen weggooide. Het bleek een nepvuurwapen te zijn.

Toen de jongen hierop werd aangesproken wist hij van niets. Omdat er voldoende aanwijzingen waren dat hij in het bezit was geweest van het neppistool werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 augustus heeft de politie een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 04.40 uur zag een medewerker van cameratoezicht dat een man op een fiets met een opengebroken slot in de omgeving van de Hardebollenstraat reed. Surveillerende agenten in de buurt hielden de 51-jarige fietser staande. Na controle van het framenummer bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De fiets was gestolen in Gelderland.

De 51-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Poging beroving tas

UTRECHT Op de Weg der Verenigde Naties vond woensdagavond een poging beroving plaats. Drie jongens probeerden een tas van een vrouw mee te nemen.

Een 60-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 18.10 uur over de Weg der Verenigde Naties. Op het fietspad liepen drie jongens die, op het moment dat de vrouw passeerde, haar tas uit haar fietsmand trokken. Omdat de tas ook nog om haar fietsbel zat, lukte het de jongens niet te tas mee te nemen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Politie zoekt getuige(n) van mishandeling

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van een mishandeling naar aanleiding van een verkeersruzie.

Een 32-jarige automobilist uit Utrecht reed omstreeks 16.35 uur over de Rijksweg A27 in de richting van het Robert Kochplein. Op het plein werd hij gehinderd door een andere automobilist die niet goed uitkeek. Ter hoogte van de kruising Euterpedreef met de Wolgadreef moest beiden autos stoppen voor het verkeerslicht. De bestuurder van de auto die net daarvoor de 32-jarige man had gehinderd, stapte uit en kwam naar de man toelopen.

Toen de Utrechter uitstapte om te vragen wat er aan de hand was, werd hij direct in zijn gezicht geslagen. De verdachte liep hierop terug naar zijn auto en reed weg. Later kon de verdachte, 21 jaar uit Utrecht, worden aangehouden. Omdat hij ontkend iets gedaan te hebben is de politie opzoek naar getuige(n) Het incident vond dichtbij het winkelcentrum Overvecht plaats. De hoopt de politie op getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.