Ad Hoc Data Quality Checker optimaliseert klantendatabase


ALPHEN AAN DEN RIJN, 20110818 -- Ad Hoc Data, één van de grootste leveranciers van zakelijke bedrijfsadressen in Nederland, biedt sinds kort een nieuwe dienst om een klantenbestand op te schonen en te verrijken. Voor deze optimalisering van de klantendatabase heeft het bedrijf de term Ad Hoc Data Quality Checker in het leven geroepen. Het bestand wordt gecontroleerd, gecorrigeerd en verrijkt met alle gegevens die beschikbaar zijn in de bedrijfsadressen database van Ad Hoc Data. Het totale bestand bevat 2 miljoen adressen van alle bedrijven en de hele non-profit sector in Nederland en is een afgeleide van het bestand van de Kamer van Koophandel.

Directeur Maarten Duvekot: “Alle klanten en prospects worden gecontroleerd op adreswijzigingen, dubbele vermelding in het bestand, faillissementen en typfouten. Daarnaast wordt het bestand verrijkt met de ontbrekende gegevens. Om zelf de actualiteit van een klantenbestand zelf te managen is voor veel bedrijven tijdrovend en kostbaar. De Ad Hoc Data Quality Checker kan dus een kostenbesparing opleveren op database management en anderzijds een rendementsverhoging op commerciële acties.”

Een eenmalige ‘quality check’ op een bestand, inclusief ontdubbeling en verrijking, kan al vanaf € 250,- bij een bestand tot 2.500 adressen.

Ad Hoc Data is een onderdeel van Ad Hoc in Alphen aan den Rijn. Andere bedrijfsonderdelen zijn Ad Hoc Data België, het fullservice contactcenter Ad Hoc Sales support én Receptioniste-NEXT, een werving & selectiebureau voor receptie- en telefonisch personeel.