Ingezonden persbericht


Festivals in Gelderland - 50% korting op 'Take Off'

12 augustus 2011

Met 50% korting naar 'Take Off' van de NJO Muziekzomer

Een vliegende start van het Nijmeegs Muziekzomerweekend

Donderdag 18 augustus a.s. (20.30 uur) gaat het Nijmeegs Muziekzomerweekend in Concertgebouw De Vereeniging vliegend van start met een spectaculair programma. Dit concert belooft een van de hoogtepunten van de NJO Muziekzomer te worden. Als lezer van de nieuwsbrief van Festivals in Gelderland heeft u recht op een korting van 50% op de normale toegangsprijs.

In 'Take Off' vindt een ontmoeting plaats van klassiek en pop. Janne Schra, zangeres van popformaties Room Eleven en Schradinova, brengt samen met de musici van NJO een aantal van haar nummers ten gehore. Het nummer Take Off gaat over een douanebeambte op een nachtelijk vliegveld. Ook de rest van de avond heeft de luchtvaart als thema. Zo verhaalt Le Raid Merveilleux van Martinu over de mislukte poging van oorlogsheld en cultfiguur Charles Nungesser om als eerste de oceaan over te vliegen (van Parijs naar New York, voordat Lindbergh het omgekeerde deed en wel slaagde). Regisseur Floris Visser maakte er, met gebruik van authentiek materiaal, een film bij. In Ballet Mécanique, geschreven door de Amerikaans componist George Antheil naar aanleiding van de film van de Franse kunstenaar Fernand Léger, staan 4 vleugels en 8 slagwerkers op het podium en wordt gebruik gemaakt van het geluid van vliegtuigmotoren. Op het scherm zien we live projecties van close-ups van de musici en dirigent, afgewisseld met beelden van oude vliegtuigen. Fasten your seatbelts voor een 'vluchtig' avontuur in de concertzaal!

'Take Off'

Etienne Siebens - dirigent
Wilma Sekrève en Rick Schoonbeek - regie
Janne Schra - zang

Programma:
Martinu (Le Raid Merveilleux); muziek van Janne Schra; Antheil (Ballet Mécanique)

Concertgebouw De Vereeniging, donderdag 18 augustus, 20.30 uur

*) Voor deze actie kunt u alleen telefonisch reserveren: (024) 3221100 (di- t/m za van 12.00-16.00 uur), onder vermelding van 'Festivals Gelderland'. Normale toegangsprijs ¤ 15,-; ¤ 10,- (jongeren t/m 26 jr). Deze actie geldt niet voor reeds gekochte kaarten en/of in combinatie met andere acties. Entreeprijs is exclusief ¤ 2,60 servicekosten per kaartje.

Bezoekadres:
Concertgebouw De Vereeniging: Keizer Karelplein 2d, 6511 NC Nijmegen