Ingezonden persbericht


BEELDBERICHT

Amsterdam, 18 augustus 2011

Zwanenmeer bezorgt duizenden Grachtenfestivalbezoekers kippenvel

Het Nationale Ballet 17 augustus 2011

Woensdagavond schitterden 24 'witte zwanen' op de gracht aan de Kloveniersburgwal, de ultieme invulling van het Grachtenfestivalthema van dit jaar: Dans. Duizenden Grachtenfestivalbezoekers en voorbijgangers op bootjes keken ademloos naar het prachtige optreden van Het Nationale Ballet dat buiten op het ponton op de Kloveniersburgwal fragmenten uit Het Zwanenmeer en Trois Gnoissiennes danste. Solisten Jurgita Dronina en Cédric Ygnace, en Igone de Jongh en Jozef Varga zorgden voor kippenvel tijdens dit unieke optreden. Het optreden van Het Nationale Ballet werd voorafgegaan door een concert van het Radio Blazers Ensemble dat met Beethovens Zevende 'de apotheose van de dans' ten gehore bracht.

Het festival duurt nog tot en met zondag 21 augustus. Meer informatie over de concerten en kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.grachtenfestival.nl en bij de Festivalkassa in het Compagnietheater.

Friesland Bank en Waternet zijn hoofdsponsors van het Grachtenfestival; hoofdbegunstiger is het VSBfonds. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, is beschermheer van het Grachtenfestival.

Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende festival met klassieke muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam, met uitlopers naar andere stadsdelen zoals Noord. Gedurende 10 dagen is Amsterdam een podium voor jong Nederlands muzikaal talent en biedt het publiek - 45.000 bezoekers in 2010 - een muzikale reis langs bijzondere locaties, ongekend muzikaal talent en verrassende muzikale belevenissen.

Het Grachtenfestival 2011 vindt plaats van 12 t/m 21 augustus.

Noot voor de redactie,