Politie Twente

Politie Twente waarschuwt voor valse stadsmunten Oldenzaal
In Oldenzaal zijn valse stadsmunten in omloop. Met stadsmunten kan tijdens evenementen in de horeca betaald worden.

De valse munten onderscheiden zich doordat slechts aan één zijde een breuklijn is aangebracht. Bij de echte stadsmunten loopt aan beide zijden een breuklijn over de munt.

De politie vraagt mensen oplettend te zijn en contact op te nemen als iemand stadsmunten aanbiedt buiten de reguliere verkoopplaatsen. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal: 0900-8844. Tevens wijst de politie erop dat het gebruik van valse stadsmunten strafbaar is. (2011078732)

Hennepplanten in beslag genomen Team DruWa (Drugs en Wapens) van Politie Twente heeft bij drie woningen enkele hennepplanten in beslag genomen.

Enschede
In beide tuinen van twee woningen in de Weverstraat werden vier hennepplanten aangetroffen. De planten zijn ter vernietiging in beslag genomen. Processen-verbaal worden opgemaakt.

Almelo
In de tuin van een woning in de Pijlkruidstraat in Almelo werden vijf hennepplanten aangetroffen. Ook deze planten zijn ter vernietiging in beslag genomen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Sinds september 2010 is het gedoogbeleid ten aanzien van hennepplanten gewijzigd. Het houden van één tot en met vijf hennepplanten is strafbaar en wordt dus niet meer gedoogd. Houders van één tot vijf hennepplanten worden niet vervolgd, maar wel beboet. De hennepplanten worden in beslag genomen. (2011078502 / 2011078539)

Vernieling en belediging
Holten
Agenten van Politie Twente hebben in de vroege ochtend van donderdag 18 augustus twee 19-jarige jongemannen uit Holten en een 18-jarige jongeman uit Goor aangehouden.

Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie melding van baldadige jongens in de Churchillstraat. Ter plaatse zagen agenten dat een 19-jarige jongeman uit Holten en een 18-jarige jongeman uit Goor een schutting bij een woning kapot trapten. De 18-jarige kon direct worden aangehouden. De 19-jarige vluchtte te voet weg en werd laten aangehouden in zijn woning. Een andere 19-jarige jongeman uit Holten was eveneens in de woning aanwezig en beledigde de agenten, waarop zij besloten hem ook aan te houden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Alle drie zijn voor nader onderzoek ingesloten in het Politie Arrestantencentrum. (2011078759 / 2011078760)

Aanrijding letsel
Oldenzaal
Op de kruising Papaverstraat / Primulastraat vond vrijdag 12 augustus omstreeks 12.00 uur een aanrijding plaats tussen Volkswagenbusje en een elektrische fiets.

De 73-jarige Oldenzaalse bestuurster van de fiets reed vanuit de Tijgaardenstraat de Primulastraat in. Vanuit de Papaverstraat reed de bestuurder van het busje de Primulastraat op. De 73-jarige kon de bus niet meer ontwijken en kwam ten val. Haar elektrische fiets raakte door de aanrijding en de val beschadigd. Zij werd ter plaatse door meerdere omstanders, één hiervan was een verpleegkundige, goed geholpen. De volgende dag bleek dat de 73-jarige haar ribben gekneusd had. In alle consternatie zijn beide bestuurders echter vergeten ter plaatse de gegevens uit te wisselen.

De politie wel graag in contact komen met de bestuurder van de bus of met mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval of de identiteit van genoemde bestuurder kennen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011078606)

Fietsendief op heterdaad gepakt Enschede
Woensdag 17 augustus omstreeks 11.30 uur werd een man op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets in de Brammelerstraat.

Surveillerende agenten zagen hoe een man meermalen op en neer liep langs een gestalde fiets. Deze fiets was niet afgesloten. Plotseling pakte de man de fiets en fietste hard weg. Even later konden de agenten de man staande houden. De man, een 32-jarige inwoner uit Enschede, riep meteen dat hij de fiets niet wilde stelen. De man is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De fiets is terug bij de rechtmatige eigenaar die ook aangifte heeft gedaan. (2011078510)

Aanrijding bromfiets - voetgangster Hengelo
Op de Nieuwstraat vond woensdag 17 augustus omstreeks 15.30 uur een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een voetgangster.

De 19-jarige bromfietser uit Hengelo reed over de Nieuwstraat in de richting van het Stationsplein. Op dat moment stapte de 59-jarige voetgangster uit Hengelo uit een winkel. Zowel de bromfietser als de voetgangster probeerde tevergeefs een aanrijding te voorkomen. De bromfietser reed vervolgens de voetgangster aan. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hier moest zij ter observatie blijven. Het rijbewijs van de bromfietser werd ingevorderd in verband met zijn rijgedrag in een voetgangersgebied. (2011078658)

Eenzijdige aanrijding
Enschede
Woensdag 17 augustus omstreeks 15.30 uur ging op de Auke Vleerstraat een bromfietsbestuurster onderuit.

De 36-jarige bromfietsbestuurster uit Enschede kwam door nog onverklaarbare oorzaak ten val. Zij en haar 10-jarige dochter, die als passagier eveneens op de bromfiets zat, werden voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2011078660)

Aanrijding letsel
Enschede
Woensdag 17 augustus omstreeks 14.30 uur vond op de Oldenzaalsestraat een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto.

Ter hoogte van de parkeergarage Irene aan de Van Lochemstraat reed een 24-jarige bromfietsbestuurster uit Enschede, komend vanuit de stad. Zij wilde in de richting van de Oldenzaalsestraat. Over de Oldenzaalsestraat reed de 48-jarige automobiliste uit Enschede die naar links de Irene garage in wilde rijden. De bromfietsbestuurster verleende vervolgens geen voorrang waardoor de bestuursters met elkaar botsten. De bromfietsbestuurster werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (2011078669)

Metaaldieven aangehouden
Agelo
Woensdag 17 augustus omstreeks 19.00 uur werd bij een pand aan de Rossummerstraat oud ijzer weggenomen.

Dit werd gezien door omstanders. De politie werd in kennis gesteld en men kon een goede omschrijving geven van de betrokken auto met aanhangwagen. Surveillerende agenten zagen even later beschreven personenauto en aanhangwagen. Op de Oude Ootmarsumsestraat konden de agenten de auto staande houden. De twee inzittenden, 34 en 36 jarige mannen uit Enschede, werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Zowel de personenauto als de aanhangwagen werden, eveneens voor nader onderzoek, inbeslaggenomen. (2011078687)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Donderdag 18 augustus 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --