Politie Limburg-Noord

Vier verdachten opgepakt voor overvallen in Roggel en Kessel


Datum: 18-08-2011
Tijd bericht: 14:08
Plaats: Roggel / Kessel

Een arrestatieteam van de politie heeft woensdagmorgen vier verdachten aangehouden op verdenking van twee gewelddadige overvallen die eind vorig jaar werden gepleegd in Roggel en Kessel. Het gaat om een 35-jarige man uit Montfort, een 28-jarige man uit Weert en een 40-jarige man uit Roermond. Ook werd een 27-jarige man uit Heythuysen aangehouden. Vorige week meldde de recherche al dat er vermoedelijk een verband bestaat tussen beide zaken. Woensdag ging de politie over tot aanhouding en tot doorzoeking van vier woningen. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche is volop bezig met verhoor en verder onderzoek.

De overval in Kessel werd vrijdag 12 november gepleegd rond 20.45 uur. Drie onbekende, gemaskerde mannen drongen een woning binnen aan de Karreweg-Noord. Twee bewoners, een man en een vrouw, werden met een vuurwapen bedreigd terwijl de overvallers naar geld vroegen. De drie vluchtten zonder buit de woning uit. Er is niet duidelijk hoe en op welke manier de overvallers zijn gevlucht. Bij de overval raakte niemand gewond.

Eén maand later, zondag 12 december, drongen twee mannen even na vijf uur 's middags een woning aan het Fluppehofje in Roggel binnen door de ruit van de voordeur in te slaan. Toen de buren op het tumult afkwamen gingen de daders er met een nog aanzienlijk geldbedrag vandoor. Voor zover bekend waren de daders niet gewapend. Het ging om twee mannen van rond de 20 jaar oud. Na de overval gingen ze er te voet vandoor. Niemand raakte gewond.