Ingezonden persbericht


Persbericht
Baas nog steeds niet populair op vakantie

Zeist, 18 augustus 2011

Nederlandse vakantiegangers genieten graag van hun welverdiende rust. Onder bezitters van een telefoon van de zaak is er weinig animo deze op te nemen tijdens de vakantie. 72% wil niet gestoord worden door zijn baas of collega's op vakantie. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 2000 vakantiegangers door vakantiebeoordelingssite Zoover.

Ongeveer 18% neemt wel de telefoon op als hij een inkomend zakelijk gesprek binnenkrijgt. 10% neemt pas op als het zeer dringend lijkt. Nog minder in trek is de zakelijke e-mail. Slechts 10% geeft aan deze te lezen en te reageren op vakantie.

Vakantieganger wil wel WiFi

40% van de Nederlandse vakantieganger heeft bij het boeken van zijn zomervakantie gelet op de aanwezigheid van WiFi op zijn accommodatie of camping. 15% verwacht zelfs dat hij overal op het terrein kan internetten via een beschikbaar WiFi netwerk.

De Nederlandse vakantieganger nam dit jaar weer meer apparatuur mee. Zo nam 22% een laptop mee en zo'n 14% een tablet zoals een Ipad. Vorig jaar nam minder dan 20% een laptop of tablet mee op vakantie.

Social media

Verder leert het onderzoek dat 57% van de Nederlanders die actief is op social media dit ook is op zijn vakantieadres. Zo'n 19% geeft aan net zo actief te zijn als thuis. Veel meer vakantiegangers checken af en toe de status van hun Facebook of Hyves account. Facebook is het meest populair onder vakantievierders, 53% gebruikt Facebook in zijn vakantie terwijl Hyves door 41% van de vakantiegangers in de gaten wordt gehouden.

Over Zoover

Zoover is de grootste vakantiesite van de Benelux. Met jaarlijks 150 miljoen bezoekers is Zoover voor heel veel reizigers het startpunt van een geslaagde vakantie. Accommodaties, bestemmingen en points of interest worden beoordeeld door reizigers op verschillende aspecten. Zoover exploiteert de labels Zoover, VakantieReisWijzer, weeronline.nl en MeteoVista. Het bedrijf is actief in 22 landen. De website bevat bijna 1,2 miljoen beoordelingen en meer dan 250.000 accommodaties van meer dan 42.000 bestemmingen in de wereld.


- Einde Persbericht -