Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg Belgie

de inspecteurs van het welzijn op het werk

Lasrook in het vizier van de inspecteurs van het welzijn op het werk

Van september tot november 2011 zullen de inspecteurs van het Toezicht op het Welzijn op het Werk een nationale inspectiecampagne voeren rond de gevaren van lasrook.

De uitwasemingen van lasrook, aanwezig in talrijke ondernemingen, kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de werknemers. Lasrook bevat vaak schadelijke stoffen die bij inhalering gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, gaande van astma, longemfyseem, chronische bronchitis, neurologische aandoeningen gelijkaardig aan de ziekte van Parkinson, tot ernstige vergiftigingen en kanker.

Het doel van deze campagne is het sensibiliseren van de werkgevers voor het belang van het invoeren van de aanbevolen beschermingsmaatregelen aangaande chemische en kankerverwekkende stoffen.

Ter herinnering: deze campagne kadert in het nationaal strategisch plan 2008-2012 dat opgesteld werd in toepassing van de Europese strategie 2007-2012. Dit plan heeft tot doel acties op te stellen en uit te voeren die moeten leiden tot een vermindering van het aantal arbeidsongevallen met 25 % en tot een substantiële daling van het aantal beroepsziektes.

Meer bijzonderheden over deze campagne vindt u in het persbericht.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg -