Ingezonden persbericht


Eerste line-up restaurants Taste of Amsterdam bekend

De eerste line-up voor de derde editie van culinair festival Taste of Amsterdam is bekend. Om de smaakpapillen flink te prikkelen presenteert Taste vanzelfsprekend ook dit jaar weer de beste restaurants uit Amsterdam en omstreken en bereiden (internationale) chef-koks live hun `signature dishes'. Deelnemende restaurants zijn onder andere Blauw, Sucre, Fifteen, Bagna Cauda, Bolenius,Toscanini, BarRestaurant en MOMO. Nieuwe bijzondere deelnemers zijn dit jaar: Mint Hotel en Hoofdstad Brasserie. Naast de crème de la crème op het gebied van koken kunnen bezoekers diverse workshops volgen en bieden de verschillende theaters een reeks bijzondere proeverijen. Nieuw: Biertheater & Waterbar Nieuw dit jaar is het Bier Theater, verzorgd door Bier&cO. In dit theater worden proeverijen gegeven van biermerken, afkomstig uit verschillende werelddelen. Het gratis proeven van ongebruikelijke combinaties zorgt ervoor dat het water je in de mond loopt! Hoe bier het beste smaakt en bij wat, kom je te weten in workshops als `Nederland Bierland, Amsterdam Bierstad', `Bier en chocolade ­ wie is er gek?' en een `Cheese War' waarbij bier de strijd aan gaat met wijn in combinatie met diverse kazen. Ook gloednieuw en verfrissend is de spectaculaire waterbar van S.Pellegrino & Acqua Panna. Bij deze stand zijn er verschillende workshops van onder andere Top sommelier Edwin Raben, cocktail tastings en foodpairing verzorgt door bekende chefs. Kook-, Wijntheather & Kookschool Bewonder onder andere chef-kok Julius Jaspers live in actie tijdens zijn masterclass in het Kooktheater en ervaar wijn als nooit tevoren tijdens de professionele proefsessies in het Wijntheater. Zelf pasta maken kan in de Taste Kookschool van Keizer Culinair, waar je de mogelijkheid krijgt om in samenwerking met topchefs je culinaire vaardigheden tot een hoger niveau te brengen. Foodiemarkt & Kleine Productenmarkt In een gezellige marktsfeer zijn de meest appetijtelijk delicatessen te vinden op de Foodiemarkt. Van s maakvolle Franse kazen van `Cheese of Course' tot tongstrelende zoete tomaten van `Honingtomaten®'. Koninklijke likeuren, bitters en jenevers vind je bij hofleverancier `Distilleerderij van Toor' op de Kleine Producentenmarkt , waar de heerlijkste producten van niche producenten en importeurs te koop en te proeven zijn. Kortom voor ieder wat wils! Over Taste of Amsterdam Na twee succesvolle edities van Taste of Amsterdam, staat het Amstelpark van 22 tot en met 25 september 2011 voor de derde keer opnieuw volledig in het teken van het proeven van topgerechten en het genieten van exclusieve culinaire verrassingen. Taste is een internationaal concept dat al grote successen boekte in wereldsteden als Sydney, Kaapstad, Melbourne en Londen. Kijk voor meer informatie, openingstijden en kaartverkoop op www.tasteofamsterdam.com