Ingezonden persbericht


Hoofddorp, 18-08-2011

AutoCAD 2012 for Mac en AutoCAD WS for Mac beschikbaar voor OS X Lion

AutoCAD WS for Mac exclusief verkrijgbaar via Mac App Store

Samenvatting

Autodesk heeft met AutoCAD 2012 for Mac en AutoCAD WS for Mac twee nieuwe AutoCAD-producten uitgebracht voor Mac OS X Lion. AutoCAD LT for Mac is binnenkort verkrijgbaar in de VS en Canada, de introductie in de rest van de wereld staat voor volgend jaar gepland. Nieuwsfeiten:

* AutoCAD 2012 for Mac en AutoCAD WS for Mac nu ook voor OS X Lion
* AutoCAD LT for Mac staat op de agenda
Laatste nieuws:

"Sinds de release van AutoCAD for Mac vorig jaar hebben we ontzettend veel positieve reacties ontvangen. Er bleek onder Mac-gebruikers een grote behoefte te zijn aan professionele ontwerp- en engineeringsoftware"
- - Amar Hanspal, senior vice president, Autodesk Platform Solutions and Emerging Business

Autodesk, Inc., een toonaangevend leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft twee nieuwe AutoCAD-producten uitgebracht voor Mac OS X Lion: AutoCAD 2012 for Mac en AutoCAD WS for Mac. De Amerikaanse softwareleverancier heeft bovendien aangekondigd dat AutoCAD LT for Mac nu verkrijgbaar is in de VS en Canada, en dat de introductie van dit pakket in de rest van de wereld voor volgend jaar gepland is.

Met het vernieuwde aanbod van zijn AutoCAD-producten voor de Mac breidt Autodesk de mogelijkheden op het gebied van ontwerp, documentatie en samenwerking aanzienlijk uit. AutoCAD 2012 for Mac is speciaal ontworpen voor gebruikers van OS X Lion. Met AutoCAD LT for Mac kunnen voortaan ook Mac-gebruikers hun ontwerpen documenteren, hun workflow optimaliseren en samenwerken met collega's en klanten. Met AutoCAD WS for Mac wordt het mogelijk ook op het platform van Apple DWG-bestanden te bekijken, te bewerken en te delen. Bovendien kunnen AutoCAD WS-gebruikers DWG-bestanden plotten naar PDF- of DWF-formaat, ze via hun cloud-based AutoCAD WS-account synchroniseren en ze vervolgens toegankelijk maken via hun AutoCAD WS mobiele applicatie. AutoCAD WS for Mac is uitsluitend verkrijgbaar via de Mac App Store.

"Sinds de release van AutoCAD for Mac vorig jaar hebben we ontzettend veel positieve reacties ontvangen. Er bleek onder Mac-gebruikers een grote behoefte te zijn aan professionele ontwerp- en engineeringsoftware", aldus Amar Hanspal, senior vice president, Autodesk Platform Solutions and Emerging Business. "Het feit dat Autodesk ook AutoCAD LT en AutoCAD WS geschikt maakt voor de Mac is een bewijs van ons streven design binnen ieders handbereik te brengen."

De AutoCAD for Mac 2012-software bevat grotendeels dezelfde features en upgrades op het gebied van gebruiksgemak, design, documentatie, communicatie en licenties als AutoCAD 2012, zoals 2D- en 3D-ontwerp-tools, 3D free-form modeling, 3D-visualisatie en rendering, network licensing, persoonlijke configuratie van de menu's, support voor LISP, en ObjectARX- en ObjectDBX-applicaties. Verder biedt AutoCAD for Mac 2012:

Gebruiksgemak

* Autocomplete-commando's

* Multifunctionele grips

* Bewerkbaar UCS-icon

* External reference visor

Documentatie

* Associatieve maatvoering

* Verbeterde Mleader

* Hatch

Design

* Preview-weergave

Communicatie

* Export naar PDF

Net als de AutoCAD WS mobiele applicatie voor iPhone en iPad die Autodesk vorig jaar september gereleased heeft, is ook AutoCAD WS for Mac een eenvoudige, gratis app waarmee AutoCAD-ontwerpen in Mac bekeken, bewerkt en gedeeld kunnen worden op OS X Lion. De app biedt de mogelijkheid bestanden gezamenlijk en tegelijkertijd te bewerken, waardoor verschillende gebruikers hun ontwerpen ook via verschillende platforms, zoals de pc, een mobiel apparaat en het internet, kunnen gebruiken.

AutoCAD LT for Mac is ontwikkeld in lijn met de native Mac-user interface, en is voorzien van de bekende Apple-menubalk en een aantal workflow-gebaseerde paletten. AutoCAD LT for Mac ondersteunt ook native Mac OS X, inclusief Cover Flow-navigatie en Multi-Touch gestures.

Beschikbaarheid
AutoCAD for Mac 2012 en AutoCAD WS for Mac worden wereldwijd op 19 augustus 2011 uitgebracht. AutoCAD LT for Mac is op 16 augustus 2011uitsluitend in de VS en Canada uitgebracht. Andere landen volgen later. AutoCAD for Mac 2012 is al gratis beschikbaar voor studenten en docenten via de Autodesk Education Community.