Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Euretco Label Company houdt jeansmerk Blue Rebel in de markt

Breda/Houten, 18 augustus 2011 - Euretco Label Company (ELC) heeft het populaire jeansmerk Blue Rebel van The Hilt gekocht. 'Blue Rebel wordt opgenomen in het reeds succesvolle merkenportfolio van ELC', aldus Liesbeth Reeuwijk, directeur ELC. 'Met de internationale merken LCKR en Babyface richten wij ons op het middenprijssegment waar nog grote kansen liggen voor deze merken, zeker ook gezien de huidige ontwikkelingen binnen de baby-en kinderkledingbranche. Blue Rebel is als jeansmerk hierop een zeer waardevolle toevoeging.

Vanuit ELC geloven wij in de groei van het middenprijssegment. Wij zijn verheugd dat we ons met Blue Rebel nu ook actiever in het jeanssegment kunnen bewegen. Leuke en verrassende collecties ontwerpen en maken voor de kids in Europa is immers een van onze kernwaarden. ELC was al enige tijd in onderhandeling met modegroothandel The Hilt over Blue Rebel', vertelt Reeuwijk. 'Wij zijn dan ook verheugd dat we de rechten, ondanks de omstandigheden waarin The Hilt is komen te verkeren, hebben kunnen verwerven. Wij zijn ervan overtuigd dat veel ondernemers blij zijn dat dit sterke merk voor de markt behouden blijft. In een later stadium zullen we beoordelen of er voor de andere merken, Rags en Eager Beaver, ook plaats is binnen ELC.'

Continuïteit gewaarborgd
Marjolein van der Veen, voor de meeste afnemers van Blue Rebel een vertrouwd gezicht, gaat mee naar ELC als sales representative. Reeuwijk: 'Wij zullen er alles aan doen om Blue Rebel verder te ontwikkelen en uit te bouwen tot hét jeansmerk van de kinderkledingbranche. De expertise hiervoor is in ieder geval al in huis en zal hopelijk versterkt worden met een aantal nieuwe collega's met hun ruime ervaring met Blue Rebel. Eerste vereiste is dat we de continuïteit in levering behouden. In dat verband is het mooi dat we niet alleen de rechten, maar ook de voorraden naar ons toe hebben kunnen trekken. Afnemers kunnen meteen bij ELC terecht en zijn gegarandeerd van levering'.