Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Door: Nicolette Heinsbroek
Datum: 18-08-2011

Thank God it's Today!

Ga jij elke dag fluitend naar je werk? Dan behoor je tot de gelukkige categorie mensen die een baan heeft gevonden die past bij je ambities en talenten. Er bestaan ook andere categorieën. Er zijn bijvoorbeeld hele kuddes werknemers die zich dag in dag uit ongemotiveerd naar het werk slepen. Vrijdag is hun favoriete werkdag, het weekend staat immers weer voor de deur. En dan zijn er nog de duizenden dolende dertigers en vertwijfelde veertigers die worstelen met de volgende stap in hun carrière. Speciaal voor hen schreef carrièrecoach Nicolette Heinsbroek het boekje Thank God it's Today!

Er lopen vandaag de dag behoorlijk wat carrièretwijfelaars rond. Ze hebben soms prima banen en vinden dat ze eigenlijk niet mogen klagen, maar toch kriebelt er iets. Ze hebben niet het idee dat ze het maximale uit zichzelf halen, maar weten ook niet hoe ze dat moeten doen. Ze blijven vaak jaren in vicieuze cirkels ronddraaien, omdat ze niet weten wat ze écht willen.

"Zonde!", vindt carrièrecoach Nicolette Heinsbroek. We besteden tenslotte behoorlijk wat tijd aan ons werk. Als je datgene doet wat in lijn ligt met wie je bent en wat je wilt, dan is elke werkdag in potentie een topdag.

"Zelf ken ik de twijfels en de onzekerheid ook maar al te goed. Na mijn studie werkte ik meer dan 10 jaar bij een grote uitgeverij. De laatste jaren daarvan liep ik steeds vaker rond met een knagend gevoel over mijn werk. Toch steeg ik telkens een stapje op de carrièreladder. Totdat ik er op een dag achterkwam dat mijn ladder al jaren tegen de verkeerde muur stond." vertelt Nicolette.

Ze richtte vervolgens The Inspiration Factory op met als missie om zoveel mogelijk mensen te motiveren om bewuste keuzes te maken in hun loopbaan en werk te vinden waar ze helemaal happy mee zijn. Onder haar favoriete motto Thank God it's Today verscheen onlangs haar boekje vol tips en inspiratie voor carrièretwijfelaars. Het boekje is gratis verkrijgbaar via www.inspirationfactory.nl. Aan de hand van de 5 P's van meer werkplezier en voldoening wordt uiteengezet hoe je je ideale baan kunt ontdekken én realiseren.

Waar zit jouw pauzeknop?
De eerste P is die van Pauze. We leven in een hectische tijd waarin weinig tijd lijkt te zijn om stil te staan bij wie we zijn, wat we doen, waarom we dat doen en wat we willen bereiken in ons leven. We willen graag ons hart volgen, maar door alle drukte weten we simpelweg niet meer wat ons hart ons ingeeft. Voor wie met twijfels of onvrede over het werk rondloopt is een pas op de plaats dan ook het beste begin.

Van sleur naar passie
Passie, wat is dat toch? En waarom moet iedereen dat tegenwoordig in z'n werk hebben? Is het de zoveelste hype? Er zijn al tegenreacties hoorbaar van mensen die inmiddels allergisch voor het woord zijn geworden. Toch staat de tweede P in het boek voor Passie, een onmisbaar ingrediënt in een sprankelende carrière. Je krijgt passie in je werk als je dromen en talenten optimaal op elkaar zijn afgestemd. Met een heldere missie enerzijds en een bak vol talenten anderzijds kan iedereen sprankelen in zijn werk.

Be happy!
Plezier is de derde van de vijf P's. Er zijn talloze aspecten die je werk plezierig of heel onplezierig kunnen maken. Wat bepaalt, behalve doen wat je het liefst doet, nog meer het werkplezier? Waardering, leuke collega's, vrijheid, financiële beloning, geen ellenlange files, ruimte voor eigen ideeën, gele vloerbedekking, elke week verse bloemen op je bureau? Pas als je weet waar je blij van wordt, kun je daar concreet werk van maken.

Wanneer knalt de champagnekurk?
De P van Prestaties gaat over het belang van doelgericht werken. In onze maatschappij worden we elke dag weer overladen door een onnoemelijk aantal keuzemogelijkheden. Bij gebrek aan persoonlijke doelen zijn we eerder geneigd om ons te laten beïnvloeden door externe factoren dan door onze eigen ambities. Weten wat je wilt bereiken helpt dus enorm om de juiste keuzes te maken.

Maak een plan en kom in actie
Gekke wezens zijn wij toch! We willen iets heel graag, maar we handelen er vervolgens niet naar. Met Oud & Nieuw maken miljoenen mensen lijstjes met goede voornemens voor het komende jaar. Helaas blijken de meeste voornemens eind januari al weer gesneuveld te zijn. De werkelijke intentie hebben om iets te realiseren, is een noodzakelijke voorwaarde voor succes, maar het is niet voldoende. De laatste P is daarom die van Planning en spoort ons aan om een concreet plan te maken en daarnaar gaan handelen. Het is een kwestie van doen, volhouden, vallen en opstaan, leren van je ervaringen en je plannen bijstellen.

Tot slot-
Met de 5 P's van meer plezier en voldoening in je werk heb je alle ingrediënten om gelukkig en succesvol in je werk te worden. Wil je er meer over weten? Het boekje is gratis verkrijgbaar via www.inspirationfactory.nl. De 5 P's vormen ook de basis voor de inspiratieworkshops van The Inspiration Factory. De eerstvolgende Carrière Oppepper staat gepland op 9 september in Laren.


---