Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Hunkemöller opent Bodique shop-in-shop in HOuse of Fraser - Londen

Hilversum, 18 augustus 2011 - Het Nederlandse lingeriemerk Hunkemöller werkt aan een flinke uitbreiding van haar verkooppunten in Europa. Hunkemöller heeft deze keer haar vizier op het Verenigd Koninkrijk gericht en opent een nieuwe shop-in-shop vestiging in luxe warenhuisketen House Of Fraser in Oxford street, Londen onder de naam Bodique. Op dit moment heeft Hunkemöller meer dan 500 verkooppunten in Europa. De shop-in-shop in House of Fraser zal het eerste verkooppunt zijn van de lingerieketen in Groot-Brittannië.

Hunkemöller & House of Fraser
Hunkemöller koos bewust voor een uitbreiding via House of Fraser. Het warenhuis is toonaangevend in Groot-Brittannië en aanwezig op de meest centrale winkellocaties in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 18 augustus zijn de Hunkemöller/Bodique collecties te vinden in de House of Fraser vestiging in Oxford street in Londen.

"Hunkemöller als concessie partner is een bewezen succesformule. In Nederland zijn we eerder partnerships aangegaan met V&D. In oktober 2010 rolden we het shop-in-shop concept uit in verschillende vestigingen van het Duitse warenhuis Karstadt, en met succes. We achten de tijd rijp om deze formule ook in Groot-Brittannië verder uit te rollen," zegt Bart van den Nieuwenhof, International Sales Director Hunkemöller.

Expansieplannen
Op dit moment heeft Hunkemöller meer dan 500 verkooppunten in Europa en in een deel van het Midden-Oosten, maar daar zal het niet bij blijven. Hunkemöller heeft de Duitse markt gekozen als voornaamste expansie land en zal het nog dit jaar verder uitbreiden naar Oostenrijk. In november 2011 zal een eerste filiaal geopend worden in de fameuze shopping mall Donau Zentrum in Wenen. Na opening van deze eerste House Of Fraser shop-in-shop is het de bedoeling het concept verder uit te rollen binnen deze warenhuisketen. Over Hunkemöller
Hunkemöller, van origine een Nederlands bedrijf, is het grootste high street lingeriemerk van de Benelux. Met circa 2700 werknemers en meer dan 500 winkels in 15 landen, breidt Hunkemöller zich snel uit in Europa. Op dit moment kun je onze winkels vinden in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Saudi-Arabië, Egypte, Koeweit, Spanje, Aruba, Curaçao, Rusland en Israël.

Ons in-house design team is non-stop bezig met productinnovatie en productontwikkeling. Ze zorgen ervoor dat de laatste trends in lingerie niet gemist worden en kwaliteit en fit gewaarborgd zijn. Hunkemöller heeft een multi-channel strategie ontwikkeld om haar bedrijfsactiviteiten te laten groeien door nieuwe winkels, shop-in-shops, e-commerce en internationale franchising. Een sterk merk, vol nieuwe ideeën. Hunkemöller is onderdeel van PAI partners, een Europese investeringsmaatschappij.

Over House of Fraser
House of Fraser is een warenhuisgroep met 61 locaties in heel het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Al 160 jaar is House of Fraser een van de meest bekende namen in de winkelstraten. Het bedrijf werd overgenomen door het Highland consortium in november 2006. Dit markeert het begin van een spannend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het warenhuis. De groep heeft een jaaromzet van meer dan £ 1.25 miljard en biedt werk aan 6.500 House of Fraser medewerkers en 10.000 man concessie personeel. House of Fraser heeft ca. 5 miljoen vierkante meter verkoop ruimte. Klanten kunnen ook winkelen bij House of Fraser via de online shop: www.houseoffraser.co.uk