Gemeente IJsselstein


Werkzaamheden Reichwein viaduct op N210 over A2

Dit betreft het viaduct dat is gelegen in de N210 over de A2 tussen Nieuwegein en IJsselstein.

De werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen en opnieuw aanbrengen van asfalt en de voegovergangen. Daarnaast wordt het betonnen dek gerepareerd.
Dit is nodig om het verkeer ook een veilige doorstroming in de toekomst te kunnen garanderen. Het viaduct Reichwein bestaat uit een noordelijk en zuidelijk deel. Op het noordelijke deel (van Nieuwegein naar IJsselstein) is ook de fietsverbinding gelegen.

Planning werkzaamheden
o 19-22 augustus (zuidelijk deel viaduct)
o 26-29 augustus (noordelijk deel viaduct)
o 2-5 september (noordelijk deel viaduct)
Afhankelijk van de voortgang starten de werkzaamheden iedere vrijdag om 21.00 uur en duren tot maandag 05.00 uur.

Werkzaamheden aan aansluitende kruisingen
Tegelijkertijd voert de Provincie Utrecht ook werkzaamheden uit aan de aansluitende kruisingen van het viaduct (`Utrechtseweg - Weg der Verenigde Naties' en `Weg naar de Poort - Afrit 9'). Door deze werkzaamheden te combineren, beperken we de hinder voor de omgeving.

Hinder voor het autoverkeer
Het deel van het viaduct waar gewerkt wordt, is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. De omleidingsroutes zijn met gele borden langs de weg aangegeven.

Hinder voor (brom)fietsers
Van 26 tot en met 29 augustus en van 2 tot en met 5 september werkt Rijkswaterstaat aan het noordelijk deel van het viaduct. Ook de fietsverbinding is deze twee weekenden volledig afgesloten. (Brom)Fietsers worden omgeleid via de Europalaan, Ringoven, Herentalsstraat, Oude Utrechtseweg, IJsselsteinseweg, Sperwerlaan en Buizerdlaan (en vice versa). Ook deze omleidingsroute is met borden langs de weg aangegeven.

Hinder voor de omgeving
Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Toch kunnen we niet voorkomen dat de werkzaamheden aan het viaduct enige geluidshinder en trillingen veroorzaken. Er wordt zowel overdag als `s nachts gewerkt.

Meer informatie
Voor actuele informatie over deze werkzaamheden kunt u bellen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (gratis) of kijken op www.vananaarbeter.nl en www.rijkswaterstaat.nl. Te downloaden:

* Cpdf_07-RWS343_Reichwein-viaduct_factsheet_A4_10082011_1.pdf