Dura Vermeer Onderzoeksraad eensluidend over

Enschede - 18 augustus 2011

Bouwcombinatie Grolsch Veste neemt aanbeveling Onderzoeksraad eensluidend over

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft gisteren voorlopige bevindingen gepresenteerd naar aanleiding van de aanstaande herbouw van de overkapping van FC Twente Stadion, Grolsch Veste. Daarbij kwam de Onderzoeksraad tot de conclusie dat de basisconstructie van de overkapping op 7 juli niet gereed was, voordat werd gestart met de afbouw. De Bouwcombinatie was tot dezelfde conclusie gekomen en neemt de aanbeveling van de Onderzoeksraad voor Veiligheid betreffende het zorgdragen voor optimale stabiliteit en sterkte van de constructie bij de herbouw van de overkapping van Grolsch Veste eensluidend over.

Woordvoerder Henk Pluimers van de Bouwcombinatie Grolsch Veste, bestaande uit Te Pas Bouw, Trebbe Oost & Noord en Dura Vermeer Bouw Hengelo: ''Wij onderschrijven de aanbeveling van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Voor ons is het van groot belang om te zorgen dat de veiligheid van de medewerkers tijdens de herbouw gegarandeerd wordt.'' In overleg met de leiding van FC Twente start Bouwcombinatie Grolsch Veste de herbouw op 29 augustus.

De Bouwcombinatie Grolsch Veste wacht op dit moment de inzichten uit verder onderzoek af voordat zij ingaat op mogelijke oorzaken van het instorten van de overkapping van het stadion van FC Twente op 7 juli. Het definitieve rapport van de Onderzoeksraad verschijnt naar verwachting in april 2012.

---