Gemeente Dongen

Werkzaamheden Burgemeester Letschertweg

Publicatiedatum: 21-7-2011

Bericht van de gemeente Tilburg:

De aanleg van de Burgemeester Letschertweg tussen de Reeshof en Vossenberg-West is in volle gang. Aan de kant van de Reeshof en Vossenberg werkt de gemeente Tilburg hard aan de wegopbouw. Direct na de bouwvak worden de nieuwe aansluitingen naar Dongen en De Moer gerealiseerd. De werkzaamheden vinden plaats van 19 augustus tot 14 oktober 2011. In deze periode wordt het auto- en fietsverkeer tussen de Voldijk en de Groenvenseweg (bij de Eindsestraat, Vierbundersweg en Heibloemstraat) omgeleid.

Verkeersmaatregelen
Voor de komende periode staan er veel tijdelijke verkeersmaatregelen gepland.

Fase 1: Aansluiting Vierbundersweg op rotonde vrijdag 19 tot maandag 22 augustus
Tijdens het weekend van 19 tot 22 augustus wordt de aansluiting van de Vierbundersweg op de nieuwe rotonde gerealiseerd. De Vierbundersweg wordt ter hoogte van de rotonde bij de Eindsestraat afgesloten voor alle verkeer.

- Het verkeer wordt omgeleid via de Eindsestraat en de kern van Dongen.

- Fietsverkeer vanaf de Vierbundersweg kan via de nieuwe fietsroute Uiterste Stuiver naar de Eindsestraat rijden.

Fase 2: Aansluiting Eindsestraat op rotonde maandag 22 augustus tot vrijdag 2 september
Vanaf maandag 22 augustus 6.00 uur tot vrijdag 2 september vindt de ombouw en de aansluiting plaats van de Eindestraat op de nieuwe rotonde. Alle verkeer inclusief fietsverkeer vanuit Dongen wordt via de Vierbundersweg omgeleid. In deze periode is er een tijdelijke aansluiting ter hoogte van de Coca Cola op de Burgemeester Letschertweg voor verkeer vanuit bedrijventerrein De Wildert. Het tankstation is bereikbaar via deze tijdelijke aaansluiting. Deze is twee weken beschikbaar en wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten.
- Autoverkeer vanuit De Moer (Heibloemstraat) wordt van 22 augustus tot 14 oktober omgeleid door Dongen.

- Fietsverkeer rijdt vanaf de Vierbundersweg, Uiterste Stuiver, Eindsestraat, steekt via de fietsoversteek voor de Coca Cola over naar de Groenvenseweg of naar de Schepersdijk richting Dongenseweg.
- Fietsverkeer vanuit De Moer rijdt langs de werkzaamheden over de Heibloemstraat, via het fietspad langs 'Lobelia' en steekt bij de verkeerslichten Gesworenhoekseweg over.

Fase 3: Eindsestraat tussen Coca Cola en Heibloemstraat vrijdag 2 september tot vrijdag 14 oktober
Vanaf 2 september tot 14 oktober rijdt alle autoverkeer vanaf de Vierbundersweg en de Eindsestraat via de nieuwe rotonde. Verkeer vanaf de Wildert kan in deze periode uitwijken via de Eindsestraat (richting Dongen) en de rotonde naar de Vierbundersweg en de Burgemeester Letschertweg.

- Autoverkeer vanuit De Moer (Heibloemstraat) wordt nog steeds omgeleid via Dongen.
De nieuwe aansluiting Althenastraat ( Vossenberg-West II) naar de Burgemeester Letschertweg wordt vanaf 17 september opengesteld voor autoverkeer.

- Fietsverkeer vanuit Dongen kan via de Uiterste Stuiver en Eindestraat oversteken bij de definitieve fietsoversteek naar de Groenvenseweg of via de Scheperdijk naar de Atlasstraat richting Dongenseweg.
- Fietsverkeer vanuit De Moer rijdt langs het werk over de Heibloemstraat via het fietspad langs 'Lobelia' en steekt bij de verkeerslichten Gesworenhoekseweg over.

Fase 4: Afronding en eindsituatie
Vanaf 14 oktober kan het verkeer via de nieuwe aansluiting 'De Moer' met behulp van verkeerslichten aansluiten op de Burg. Letschertweg. De overige aansluitingen op de Burgemeester Bechtweg en omliggende wegen zijn dan weer gewoon open. Alle fietsverkeer kan weer gewoon doorgang vinden.

Mogelijke overlast en informatie
De werkzaamheden zullen overlast veroorzaken voor weggebruikers vanwege omleidingen. Dit is helaas onvermijdelijk en de gemeente Tilburg probeert dit tot een minimum te beperken. De tijdelijke verkeersmaatregelen zijn afgestemd met de gemeente Dongen, gemeente Loon op Zand en de provincie Noord-Brabant.

Ondernemers wordt aangeraden de werkzaamheden zoveel mogelijk en tijdig te communiceren met hun leveranciers, transporteurs en koeriersbedrijven.

Landbouwverkeer tussen Dongen en Tilburg kan gebruik maken van de verkeerssluis tussen de Eindsestraat en de Atlasstraat.

Meer informatie
Hebt u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Coen den Teuling van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06 5155 7724 of via email coen.den.teuling@tilburg.nl. U kunt ook contact opnemen met de aannemer die de werkzaamheden uitvoert via NWT-tilburg@kessel.nl. Meer informatie vindt u op www.tilburg.nl/Letschertweg.

Bekijk hier de tekeningen met de belangrijkste omleidingsroutes.