Gemeente Westvoorne


Overdracht Binnenrandduinrand Voorne

(persbericht)

Op vrijdag 19 augustus draagt de heer Weber, gedeputeerde provincie Zuid-Holland, het gebied Binnenduinrand Voorne in polder Stuifakker officieel over aan mevrouw De Wilde, regiodirecteur Natuurmonumenten. Wethouder Klok van de gemeente Westvoorne opent deze handeling samen met de heer Van Belzen van stadsregio Rotterdam.

Van oudsher is de duinrand een plaats waar mensen zich graag vestigen. Zij maakten dit gebied geschikt voor landbouw en bouwden er in de 20ste eeuw kassen. Het aantrekkelijke open landschap en de bijbehorende natuur verdwenen hierdoor grotendeels. De afgelopen tien jaar zijn de kassen verwijderd en is het oude landschap in ere hersteld. Dit is gerealiseerd door de inzet van provincie Zuid-Holland, gemeente Westvoorne, Natuurmonumenten, stadsregio Rotterdam en Dienst Landelijk Gebied.

Het ingerichte binnenduingebied is vanaf de verschillende wegen goed te zien. Op een aantal plaatsen staan bankjes en informatiepanelen. Wandelaars en fietsers kunnen zo hun tocht onderbreken voor een rustpunt met uitzicht op natuur. De aanleg van paden door de verschillende deelgebieden werd door omwonenden als ongewenst aangegeven.

Â

Te downloaden:

* Tekening locatie overdrachtshandeling binnenrand voorne.pdf
* Kaart deelgebieden binnenduinerand voorne.pdf