Wageningen Universiteit en Researchcentrum 16 aug 2011

âHet wereldenergiesysteem moet fundamenteel anders om het meer duurzaam te maken. Er zijn significante investeringen nodig in nieuwe technologieën voor een efficiënter energieverbruik, alsmede in het terugdringen van de CO2-concentratie in de atmosfeer. Hoe langer we daarmee wachten, hoe hoger de kosten zijn die daarmee zijn gemoeid.â

Dat zal prof.dr. Nebojsa Nakicenovic, directeur van het Global Energy Assessment (GEA) en plv. directeur van Het International Institute for Applied System Analysis (IIASA) in Wenen, stellen in zijn lezing op vrijdag 19 augustus in Wageningen.

Prof. Nakigenovic zal enkele resultaten presenteren van het GEA, een langjarige analyse van het wereldenergiesysteem, waarbij meer dan 300 onderzoekers van over de hele wereld zijn betrokken. In het Assessment onderzoeken zij de belangrijkste uitdagingen op wereldschaal, in samenhang met de energiebehoefte, de beschikbare technologieën en hulpbronnen daarvoor, de toekomstige energiesystemen, en ook het beleid en andere maatregelen die een duurzaam energiesysteem bewerkstelligen.

De lezing is vrij toegankelijk voor belangstellenden (wel graag aanmelden, zie hiernaast)
Plaats: Wageningen University, gebouw Atlas, Droevendaalsesteeg 104, Wageningen, zaal 2 en 3
Tijd: 13.00 â 14.30 uur

Contact
Meer informatie
Zie Agenda

Atlas
Routebschrijving

Aanmelden
sylvia.hartendorp@wur.nl