Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.25 uur

Utrecht, 19-08-2011

Onderzoek overval krijgt vervolg

(zie persberichten Eemland zuid; 06-06-2011 Overvaller aangehouden)

AMERSFOORT Op zondag 5 juni wordt op de Albert Schweitzersingel een 75-jarige bewoner overvallen door een gemaskerde man. Na bedreiging met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp neemt de verdachte een mobiele telefoon en sleutels mee.

Op basis van een getuigenverklaring houdt de politie een 21-jarige Amersfoorter aan. Deze man blijkt echter niet betrokken te zijn bij de overval op de bejaarde man en wordt nog dezelfde dag in vrijheid gesteld.

De recherche start hierna een uitgebreid vervolgonderzoek. Meerdere getuigen worden verhoord en met de inzet van technische middelen ontstaat er een verdenking tegen een 20-jarige Amersfoorter. De politie houdt deze man op 9 augustus aan en sluit hem in. Bij het onderzoek in de woning van de Amersfoorter treft de politie de gestolen mobiele telefoon en huissleutels aan.

De verdachte geeft tijdens het verhoor toe dat hij verantwoordelijk is voor deze overval. Hij erkent ook in oktober van vorig jaar twee diefstallen te hebben gepleegd bij hetzelfde slachtoffer. Bij één van die diefstallen steelt hij de betaalpas en pint hij geld uit een betaalautomaat.

Het voorarrest van de 20-jarige verdachte is op 18 augustus met dertig dagen verlengd.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Het verkeershandhavingsteam van de politie Utrecht heeft donderdag 18 augustus een snelheidscontrole gehouden op de Geeresteinselaan.

Tussen 12.45 en 16.15 uur controleerden de agenten 1774 passerende automobilisten. 17 Bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid betrof 99 kilometer per uur. De overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

Fietsdieven

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmiddag twee jongens aangehouden die kort daarvoor een fiets hadden gestolen bij een winkel op de Emiclaerhof.

Rond 13.00 uur krijgt de bedrijfsbeveiliging op het winkelcentrum de melding dat er een fiets was gestolen bij een winkel. Een uitgebreide beschrijving van de fiets werd daarbij verstrekt. Een uur later spreekt de bedrijfsbeveiliger met een getuige die twee jongens heeft zien knutselen aan een fiets in de omgeving van het winkelcentrum.

Eén van beide jongens, een 14-jarige Amersfoorter, wordt rond 16.30 uur op het winkelcentrum aangetroffen door de bedrijfsbeveiliger en overgedragen aan de politie. De jongen bekent betrokken te zijn bij de fietsdiefstal. Na enig onderzoek komt de politie ook achter de identiteit van de tweede verdachte, een 16-jarige Amersfoorter. Deze jongeman werd eveneens aangehouden in zijn woning.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en verhoord. Proces-verbaal tegen beiden wordt opgemaakt.