Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 09.30 uur

Utrecht, 19-08-2011

Dronken de spits in

NIEUWEGEIN- Op donderdag werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had.

Omstreeks 08.20 uur werd een 59-jarige automobilist gecontroleerd op de Rijksweg A2 naar aanleiding van zijn rijgedrag. De man rook sterk naar alcohol en vertelde dat hij een alcoholprobleem had en op weg was naar een kliniek om zich voor dit probleem te laten behandelen. De man werd aangehouden en blies op het bureau 830 ug/l. De man kon zijn rijbewijs inleveren en mocht uiteraard niet meer rijden.

Agenten hebben de man naar de kliniek gebracht in de regio Utrecht zodat hij zijn behandelplan kon volgen.

Over de kop
HOUTEN- Op donderdag liep een fietser letsel op aan zijn oogkas.

Omstreeks 17.15 uur fietste een 50-jarige fietser uit Culemborg over de Kanaaldijk zuid. Hij schrok waarschijnlijk van een auto die kwam aanrijden en kneep hard in zijn rem. Hij buitelde voorover en brak vermoedelijk zijn oogkas en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Vermoedelijk gestolen motor
NIEUWEGEIN- Op donderdag werden twee personen aangehouden omdat ze met een vermoedelijk gestolen scooter aan de haal gingen.

Omstreeks 19.30 uur zagen agenten twee jongens lopen met een motorscooter zonder kenteken. De agenten zagen dat ze vervolgens wegreden. De jongens (geg.onb.) kregen een stopteken maar negeerden dit. Op de Mendes da Costalaan kwamen zij ten val. De jongens zijn ingesloten voor verhoor.