Politie Drenthe

Vrijdag 19 augustus 2011

Provincie Drenthe, 19-08-2011

Politie legt onderzoek vondst 60 kilo cocaïne stil

ASSEN De politie heeft het onderzoek naar de vondst van 60 kilo cocaïne in Assen stilgelegd. De harddrugs, die een straatwaarde hebben van ruim 3 miljoen euro, werden op 14 juli aangetroffen in een zeecontainer bij een woning aan de Wolvenveen. De recherche is gestopt met het onderzoek omdat er geen aanknopingspunten meer zijn om te onderzoeken. Mocht er nieuwe informatie beschikbaar komen dan wordt het onderzoek voortgezet.

Scooter onderuit

COEVORDEN Donderdagochtend is op de Ballast een 52-jarige man uit Coevorden op zijn scooter onderuit gegaan. De man kwam vanuit de richting van Coevorden en reed richting Steenwijksmoer. Op een gegeven moment reed de man waarschijnlijk over een oneffenheid in de weg en kwam ten val. De man hield door de valpartij pijnklachten over aan zijn ribben en werd per ambulance naar een ziekenhuis in Hardenberg gebracht.

Man aangehouden voor bedreiging

MEPPEL De politie heeft donderdagavond op de Aelbert Cuypstraat een 23-jarige man uit Meppel aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht een 37-jarige man uit Meppel te hebben bedreigd. Nadat de man was aangehouden, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het vervoer naar het politiebureau beledigde de man twee agenten. De twee agenten deden aangifte voor belediging. De man werd op het politiebureau ingesloten.

Auto in de sloot na aanrijding

LIEVEREN Donderdagmiddag is op de Nijlandseweg een 19-jarige automobilist met zijn personenauto in een sloot terecht gekomen. Ter plekke troffen agenten ook een transportbusje van een 48-jarige automobilist uit Vries aan. Uit onderzoek bleek dat de 48-jarige automobilist vanuit Bunne was komen aanrijden en hij reed in de richting van Lieveren. Op de kruising Nijlandseweg en Vaartweg kreeg de man geen voorrang van de 19-jarige automobilist en een aanrijding was het gevolg. Door de aanrijding belandde de 19-jarige met zijn auto in een sloot. Niemand raakte gewond, de voertuigen moesten worden afgesleept.

Man aangehouden voor baldadigheid

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Ds. Kooimanstraat een 30-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden voor baldadigheid. Agenten zagen twee mannen over straat lopen en over en weer werd er wat geduwd. Op een gegeven moment zagen de agenten dat de 30-jarige man aan een conifeer begon te hangen en te trekken. De agenten wilden de mannen hierop aanspreken en de man ging er vervolgens vandoor. Na een korte achtervolging werd de 30-jarige man in de kraag gevat en hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij mocht het politiebureau vervolgens verlaten.

Man aangehouden na niet voldoen vordering

COEVORDEN De politie heeft donderdagavond op de Markt een 18-jarige man uit Coevorden aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. Agenten werden door de onder invloed van alcohol verkerende man lastig gevallen en zij sommeerden de man om weg te gaan. De man weigerde dit en vond het nodig om een glas bier in de richting van de agenten te gooien. De man werd vervolgens aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Aanhoudingen na vernieling ruit taxiwachtplaats

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 3 personen (18-jarige man uit Hollandscheveld en twee 17-jarige jongens uit Hoogeveen) op de Emmastraat aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het trio wordt ervan verdacht een ruit van een taxiwachtplaats op het station te hebben vernield. De politie heeft de zaak in behandeling.

Geplande verkeerscontroles

REGIO Politie Drenthe controleert structureel het verkeer op de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. In week 34 heeft Politie Drenthe twee controles gepland. Op 23 augustus staat een controle gepland op genoemde speerpunten in Zuid-Oost Drenthe en op 26 augustus staat een alcoholcontrole gepland in Zuid Drenthe.