Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 19-08-2011

Woninginbreker aangehouden

SOEST De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden die vermoedelijk betrokken was bij een woninginbraak op de Emmalaan.

Rond 11.30 uur krijgt de politie de melding dat er in de bewuste woning was ingebroken en dat de vermoedelijke verdachte was weggelopen in de richting van de Willem de Zwijgerlaan. Meerdere eenheden van de politie gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Tijdens dit onderzoek trof één van de agenten in een afvalcontainer van een woning op de Willem de Zwijgerlaan spullen aan die bij de woninginbraak waren gestolen.

De politie besluit om in de omgeving van de afvalcontainer te gaan posten in de verwachting dat de verdachte zou terugkomen om de gestolen goederen op te halen. En dit gebeurde. Een kwartier later ziet de postende agent een man aan komen lopen die de afvalcontainer opent. De man, een 29-jarige inwoner uit Deventer, is hierna aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.

Opnieuw woningbreker aangehouden

SOEST De politie heeft vrijdagmorgen 19 augustus opnieuw een woninginbreker aangehouden.

Rond 05.25 uur krijgt de politie de melding dat er in de omgeving van de Turfstreek en de Honingbij een man door de tuinen loopt. Diverse eenheden van de politie gaan ter plaatse en besluiten de wijk uit te kammen. Dit heeft succes want rond 05.55 uur zien zij een man, die voldeed aan het opgegeven signalement, wegrennen vanaf de Turfstreek in de richting van de Lisdodde. De verdachte probeert aan zijn achtervolgers te ontkomen door over een aantal schuttingen te klimmen maar uiteindelijk kon hij worden achterhaald in een achtertuin van een woning op de Turfstreek.

Kort na deze aanhouding krijgt de politie de melding dat er op de Den Blieklaan was ingebroken in een woning. De politie heeft de verdachte ingesloten en doet onderzoek naar zijn betrokkenheid bij deze inbraak en andere inbraken in de afgelopen periode.

Gezochte man verzet zich tegen aanhouding

BAARN De politie heeft donderdagavond een 44-jarige inwoner van Baarn aangehouden omdat hij een aantal boetes had openstaan en niet wenste mee te werken aan zijn aanhouding.

Rond 22.05 uur bezochten de agenten zijn woning op de Essenlaan en kondigden de reden van hun komst aan. Omdat hij de openstaande boetes niet kon betalen werd hem verteld dat hij dan was aangehouden om zijn straf in de gevangenis te ondergaan. Dit vond de Baarnaar geen goed idee waarbij hij de agenten bedreigde met een glas. Met assistentie van andere agenten werd de man aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten.