Politie Groningen

Vrijdag 19 augustus 2011

Provincie Groningen, 19-08-2011

Bestuurder scooter raakt gewond

DELFZIJL Donderdagochtend is een 42-jarige inwoner van Delfzijl gewond geraakt nadat hij op de Hogelandsterweg in Delfzijl onderuit was gegleden met zijn scooter. De bestuurder klaagde over pijn in zijn buik en aan zijn been. De agenten zagen op het wegdek een oliespoor waardoor het slachtoffer vermoedelijk met zijn scooter was onderuitgegaan. Om verdere ongelukken te voorkomen heeft de politie de weg laten afsluiten. De gemeente is in kennis gesteld en heeft de straat weer schoon gemaakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn letsel. Toen de agenten het oliespoor volgden kwamen zij uit bij een landbouwvoertuig met aanhangwagen die de olie lekte. Het oliespoor liep via de Fivellaan in de richting van Appingedam. Nadat de route was schoongemaakt is de weg weer vrijgegeven.

Aanrijding auto met scooter

GRONINGEN Op de Hoornsedijk in Groningen is op donderdagmiddag een 40-jarige inwoner van Groningen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De 19-jarige bestuurder, die afkomstig is uit Assen, reed vanuit een uitrit de weg op. Hij zag hierbij het slachtoffer, die op zijn scooter reed, te laat. Het slachtoffer is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Dronken man veroorzaakt aanrijding

MUSSELKANAAL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 48-jarige inwoner van Musselkanaal aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol met zijn auto een aanrijding had veroorzaakt op de Schoolstraat in Musselkanaal. De bestuurder was in een bocht met zijn auto tegen de vangrail gereden nadat hij zich niet lekker voelde en krachtig remde. De agenten lieten de man een blaastest doen. Deze wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau bleek dat de man 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de auto van alcomobilist niet meer verzekerd was en dat de APK-keuring verstreken was. Rijbewijs van de man is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto afgesleept.

Bestuurder bekneld in auto

MUSSELKANAAL Donderdagmiddag is de N366 ter hoogte van Musselkanaal tijdelijk gestremd geweest omdat er aanrijding had plaatsgevonden tussen vrachtauto en een personenauto. De 52-jarige bestuurder van de auto, afkomstig uit Stadskanaal, kwam uit de richting van Ter Apel. Op nog onverklaarde wijze kwam hij op de verkeerde weghelft. De 49-jarige vrachtwagenchauffeur, afkomstig uit Polen wist door een uitwijkmanoeuvre een frontale aanrijding te voorkomen. Nadat de voertuigen toch tegen elkaar botsten kwam de bestuurder van de auto bekneld te zitten. Het slachtoffer, is nadat hij door de brandweer uit zijn auto is gehaald, overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was bij kennis. De technische verkeerspolitie heeft een onderzoek ingesteld. Nadat de voertuigen waren afgesleept is de weg weer vrijgegeven.

Insluiper overlopen en aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond in een pand in de Schuitenmakersstraat een 42-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor diefstal. Hij werd betrapt door een aantal bezoekers van dit pand. Zij zagen dat de man tussen tassen zat te neuzen. De Stadjer wilde vluchten en werd agressief. Meerdere personen wisten de dief onder bedwang te houden waarna agenten de verdachte konden aanhouden. Hij is ingesloten in het politiebureau. De politie doet nader onderzoek.

Baldadige man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 18-jarige man uit Holwierde aangehouden voor baldadigheid. De Holwierder, die onder invloed van alcohol en wiet verkeerde, trapte tegen een blikje bier dat op straat was gevallen. Daarnaast gooide de man een bakje met frites op de grond. Bovendien maakte de man wilde armgebaren. De 18-jarige werd even apart gezet, waarna hij een bekeuring kreeg. Toen duidelijk werd dat de jongeman niet wilde meewerken, werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kalmeerde de verdachte. Hij mocht met een bekeuring voor baldadigheid op zak het politiebureau verlaten.

Man komt niet ver met verdachte fiets

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Kleine Peperstraat in Groningen een vermoedelijk gestolen fiets bij een 25-jarige man uit Groningen aangetroffen. De agenten verdenken de man ervan dat hij de fiets kort voor de staande houding heeft gestolen. De dienders hadden de Stadjer, een bekende van de politie, namelijk een half uur eerder gezien. Hij was toen nog niet in het bezit van de betreffende fiets. Hij had volgens eigen zeggen de fiets zomaar van een onbekende gekregen. Het voertuig werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie probeert de eigenaar van de fiets op te sporen.

Politie bekeurt verkeersovertreders

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag in de Bornholmstraat in Groningen een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 21 bekeuringen uitgeschreven. Hierbij zijn onder andere bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, het niet hebben van een rijbewijs, gladde banden en mobiel bellen tijdens het rijden. Ook is er een bromfietser bekeurd voor het niet vast hebben van zijn helm.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde op donderdag 18 augustus op diverse plaatsen het verkeer.

Veendam, N33:aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 134 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, N46:aantal geregistreerde voertuigen: 2789, aantal overtredingen: 572, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Lettelbert, Hoofdstraat:aantal geregistreerde voertuigen: 500, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur en 2 bekeuringen voor het rijden zonder gordel.