Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden na diefstal van bouwplaats

Publicatiedatum: 19-8-2011 10:10:02

ARNHEM - Op de Thorbeckestraat in het Arnhemse Statenkwartier heeft de politie in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 augustus een 45-jarige man uit die stad aangehouden wegens diefstal. De man kon dankzij getuigen op heterdaad worden ingerekend. Rond kwart voor een zagen getuigen dat iemand op de Thorbeckestraat buizen zou inladen in een brommobiel. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen zij de 45-jarige Arnhemmer, die diverse bouwmaterialen in zijn wagentje had liggen. De man bekende direct en werd meegenomen naar het politiebureau. De buit en zijn voertuigje zijn in beslag genomen. (2011095257-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


---

Beschonken bestuurder aangehouden na achtervolging
Publicatiedatum: 19-8-2011 10:09:33

HOEVELAKEN - De politie heeft in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 augustus een 33-jarige automobilist uit Nijkerk na een korte achtervolging in Hoevelaken aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed en het negeren van een stopteken.

De Nijkerker trok rond vijf uur op de Koninginneweg de aandacht van een surveillerende agent. De man reed in de richting van de Westerdorpstraat en slingerde met zijn auto over de weg. Daarbij zou hij ook op de verkeerde weghelft hebben gereden. De Nijkerker werd daarop door de politie op de Van Dedemlaan aan de kant gezet. Toen de agent de man aansprak om mee te werken aan een ademonderzoek en vorderde om de auto uit te zette, weigerde de automobilist dit en reed hij weg. Op de T-splitsing van de Van Dedemlaan met de Eiberlaan werd de Nijkerker achterhaald en aangehouden. Hij was onvast ter been en in kennelijk beschonken toestand. Hij had ook geen geldig rijbewijs bij zich. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (2011095297-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053