Politie Gelderland-Zuid

Overvaller op heterdaad aangehouden

Nijmegen, 19-08-2011 o Donderdagavond is een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad aangehouden, nadat hij had geprobeerd een tankstation aan de St. Annastraat te overvallen.

Rond 18.00 uur kreeg de politie een melding van een poging overval bij het tankstation. Een onbekende man was iets voor zes uur de zaak binnengekomen en had één van de medewerkers met een mes bedreigd. Een andere medewerker kon de politie waarschuwen. Daarop sloeg de overvaller op de vlucht in de richting van de Groenestraat.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse om te zoeken naar de verdachte. Een getuige was de verdachte gevolg tot de Hindestraat, daar had hij zich in de struiken verschanst. Toen hij werd ontdekt door de agenten, ging hij er opnieuw vandoor. Hij klom hierbij over het hekwerk van een daar gelegen supermarkt. Een motoragent kon de verdachte overmeesteren. Hij werd aangehouden. In zijn kleding werd een mes aangetroffen. Dit is in beslaggenomen.

De 18-jarige is overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. Het Overvallenteam onderzoekt de zaak verder.

(10)

Laatst gewijzigd 19-08-2011 11:19 | © Regio Gelderland-Zuid |