Gemeente Lelystad

Gratis busvervoer voor 65-plussers blijft

Vrijdag 19 augustus 2011

Inwoners van de gemeente Lelystad die 65 jaar of ouder zijn, kunnen tot eind 2014 gratis reizen met het stadsbusvervoer. Vanaf 4 september kan er echter niet meer gratis gereisd worden met de Regiotaxi. Inwoners die op dit moment met de stadsbussen reizen met het 65+ zichtkaartje van Connexxion, kunnen dit kaartje nog tot eind oktober gebruiken in de stadsbussen van Arriva. Daarna kan in de stadsbussen alleen nog gratis gereisd worden met de OV-chipkaart.

OV-chipkaart

Alle inwoners die 65 jaar zijn en gebruik willen maken van de regeling `Gratis reizen 65+', moeten voor eind oktober een nieuw gratis-reizen-product van Arriva op de OV-chipkaart laden. Hierna komt het zichtkaartje van Connexxion te vervallen. Inwoners van (bijna) 65 jaar en ouder ontvangen binnenkort een brief van de gemeente en Arriva waarin meer informatie staat over hoe en waar het nieuwe gratis reizen-product op de OV-chipkaart gezet kan worden.

Arriva nieuwe busvervoerder

Vanaf 4 september gaat Arriva het stadsbusvervoer in de gemeente Lelystad verzorgen. Er wordt dan ook een nieuwe dienstregeling van kracht. Deze is nu al terug te vinden op de website van Arriva of op de speciale campagnewebsite www.goedemorgenlelystad.nl. Daarnaast ontvangen alle inwoners binnenkort het speciale magazine `Goedemorgen Lelystad' van Arriva, waarin een lijnennetkaart is opgenomen. De nieuwe busboekjes zullen gratis verspreid worden in de stadsbussen van Arriva en vanaf eind augustus ook via een aantal andere locaties in Lelystad, zoals het stadhuis en de VVV. Ja