Politie Gelderland-Zuid

Tweetal beroofd

Nijmegen, 19-08-2011 o Donderdagavond vond rond 23.15 uur en beroving plaats in het Valkhof. Een 20-jarige man uit Aruba en 20-jarige vrouw uit Nijmegen werden hierbij onder bedreiging van een vuurwapen door twee jonge mannen beroofd van hun persoonlijke spullen.

Op bovengenoemd tijdstip liep het tweetal via de trap ter hoogte van de Voerweg het park in. Bovenaan de trap stonden twee jonge mannen. Toen het tweetal de jongens passeerde, sprak één van hen het duo aan en vroeg om een aansteker. Toen de 20-jarige man deze gaf, vroeg de jongen om zijn horloge. Toen hij deze vervolgens niet gaf, kreeg hij een klap tegen zijn hoofd. Op dat moment bedreigde de andere jongen de 22-jarige met een vuurwapen en eiste van het tweetal om hun bezittingen af te geven. Nadat ze dit hadden gedaan, gingen beide daders er via de trap vandoor.

Het tweetal deed direct aangifte bij de politie. De Technische Recherche heeft sporenonderzoek gedaan, ook werd met een speurhond gezocht. Van de daders is het volgende signalement bekend:

Dader 1

* Man

* Lichtgetinte huidskleur

* Slank postuur

* Tussen de 17 en 20 jaar oud

* Ongeveer 1.70m lang

* Kort, zwart haar

* Stoppelbaardje

* Opvallend grote neus

De man droeg tijdens de overval een zwarte jas, zwarte baseball pet, donkere spijkerbroek en donkere schoenen.

Dader 2


* Man

* Lichtgetinte huidskleur

* Normaal postuur

* Tussen de 20 en 22 jaar oud

* Ongeveer 1.80m lang

* Kort, zwart haar

De man droeg tijdens de overval een zwarte jas met capuchon, donkere spijkerbroek en donkere Nike air max sportschoenen.

Getuigen gezocht
Was u getuige van deze gewapende beroving donderdagavond omstreeks 23.15 uur. Of heeft u rond dat tijdstip iets opvallends gezien in die omgeving? Neemt u dan contact op met het Overvallenteam van de politie Gelderland-Zuid op telefoon 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (10)

Laatst gewijzigd 19-08-2011 14:10 | © Regio Gelderland-Zuid |