DBC Onderhoud

Inhoud updaterelease RZ12b ziekenhuiszorg bekend 19-08-2011 12:35

Inhoud updaterelease RZ12b ziekenhuiszorg bekend De inhoud en uitgangspunten van RZ12b zijn op 15 augustus 2011 vastgesteld in het Directioneel Afstemmingsoverleg Onderhoudspartijen (DAO). Het pakket is ook besproken in het Brancheoverleg Ziekenhuiszorg. De vaststelling wordt wel de âtweede goâ genoemd.

Â

De belangrijkste wijzigingen in deze release zijn een herijking van de Intensive-caretarieven, aanpassing van kostentarieven voor brandwondenzorg en voor een verpleegdag kindergeneeskunde, correcties in de epilepsie- en transplantatieboom en de opname van zorgactiviteiten voor hulpmiddelen in ziekenhuisverplaatste zorg.

Â

Ook bevat RZ12b een aantal definitieve tarieven die in de vorige release nog niet vastgesteld waren. Tot slot worden ongeveer honderd reguliere wijzigingsverzoeken verwerkt en kennen de registratieregels enkele kleinere wijzigingen.Â

Â

Begin oktober stelt DBC-Onderhoud de conceptrelease beschikbaar. De definitieve uitlevering vindt volgens de planning plaats op 15 november 2011.

Â

Download het besluitvormingsdocument.

Zie het origineel