Gemeente Helmond


Cepezed architect Cacaofabriek

De gemeente Helmond heeft het architectenbureau cepezed gekozen om de Cacaofabriek op Suytkade om te bouwen naar een Culturele Hotspot.

Eind 2013 moeten de bouwwerkzaamheden klaar zijn. Het Filmhuis, poppodium Lakei en de Stichting De Nederlandsche Cacaofabriek nemen dan hun intrek in deze nieuwe culturele hotspot.

Planning

Cepezed gaat nu aan de slag met het ontwerp, dat in januari 2012 gereed moet zijn. Medio 2012 starten de feitelijke restauratie, renovatie en nieuwbouw die uiterlijk in december 2013 klaar zijn. Naast het Filmhuis, Lakei en de kunstenaars van de Stichting De Nederlandsche Cacaofabriek biedt de Cacaofabriek straks plek aan allerlei kleinere culturele organisaties.

Cepezed

Bureau cepezed (zonder hoofdletter en uit te spreken als CPZ) is een gerenommeerd bedrijf dat al diverse prijzen heeft gewonnen. Met het renoveren van het kantoorgebouw Westraven (langs de A2 in Utrecht) werd De Nederlandse Bouwprijs 2009 categorie Gebouwen gewonnen. Het horecapaviljoen Jinso Paviljoen (op de Arena Boulevard in Amsterdam) was goed voor de Nationale Staalprijs 2010 in de categorie Utiliteitsgebouwen. Een ander bijzonder gebouw dat cepezed ontwierp is het Porsche Zentrum in Stuttgart.