Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie arresteert verdachte na carjacking

Datum incident: 19-08-2011 Locatie: Schermerhoek Capelle aan den IJssel - District/dienst: Korps / overig Oost

Datum publicatie: 19-08-2011 09:08

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft donderdagavond een 40-jarige man uit Den Haag gearresteerd na een carjacking. De verdachte werd gearresteerd na een achtervolging.

Een 22-jarige Rotterdammer meldde rond 22:00 uur dat hij op de Purmerhoek was beroofd van zijn auto. Hij had op een parkeerplaats een afspraak gemaakt om zijn auto, een Audi A3, te verkopen. Onder bedreiging was hij beroofd van zijn auto.

De politie stelde direct een onderzoek in en wilde op de Abram van Rijckevorselweg een auto controleren. De bestuurder stopte en op het moment dat de agenten uit hun auto stapten, gaf de bestuurder gas. Ondanks het lossen van een schot ging de auto er met hoge snelheid vandoor.

Na een achtervolging gingen de verdachten er op de Jan van Tilburgstraat te voet vandoor. Eén van hen, de 40-jarige man uit Den Haag, werd in een sloot gevonden en gearresteerd.

Op dat moment liep er iemand op de politiemensen af die in de directe omgeving een vuurwapen had aangetroffen. Na een onderzoek in de omgeving, waarbij eveneens politiehonden werden ingezet, werd de Audi A3 aangetroffen.

De auto van de verdachten die op de Jan van Tilburgstraat werden aangetroffen, bleek van diefstal afkomstig te zijn.

De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de carjacking en de nog voortvluchtige verdachten.