Politie Rotterdam-Rijnmond

Hennepteam houdt zes verdachten aan

Datum incident: 19-08-2011 Locatie: Rotterdam-Zuid - District/dienst: Zuid

Datum publicatie: 19-08-2011 13:51

ROTTERDAM - Tijdens een gezamelijke actie van de politie, gemeente en het energiebedrijf zijn deze week vier hennepkwekerijen ontdekt in Rotterdam-Zuid.

Agenten hielden zes verdachten aan.

In een woning aan de Brielselaan werd een hennepkwekerij in een woning aangetroffen. Ook lag er anderhalve kilo hennep te drogen. De bewoners zijn aangehouden en de hennep is in beslag genomen.

In een woning aan de Pleinweg is een hennepkwekerij met ruim 200 planten ontmanteld. Vier personen zijn aangehouden die op dat moment bezig waren met oogsten. De verdachten, Rotterdammers van 21 tot 23 jaar oud, zijn overgebracht naar bureau Zuidplein.

In een pand aan de Wolphaertsbocht zijn ruim 700 planten en apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek verricht.

In een bedrijfspand aan de Sluzenkamp werd tussen de koelcellen met voedingsmiddelen een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bestond uit circa 600 planten. De kwekerij is geruimd en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.