Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Onderzoek zwaargewonde vrouw Neuweg afgerond

Hilversum, 19-08-2011 o Het onderzoek naar de zwaargewond aangetroffen vrouw op de Neuweg in Hilversum op dinsdag 16 augustus is afgerond. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Verder onderzoek heeft uitgewezen dat de Hilversumse na het ongeval met haar scootmobiel vanaf het Koningshof is gaan lopen naar de Neuweg. Op de route van het Koningshof naar de Neuweg is een aantal persoonlijke eigendommen gevonden waaronder een bril en tas.

Ook is gebleken dat de vrouw niet in een auto is gestapt. De automobilist die door het onderzoeksteam werd gezocht, bleek een bewoner uit de omgeving van het Koningshof te zijn. Donderdagavond wist het team de auto te linken aan de bewoner. De bewoner bleek al eerder in het onderzoek gehoord. Op basis van een aanvullende verklaring en nader onderzoek van de camerabeelden is vast komen te staan dat hij de vrouw niet heeft meegenomen. Hij heeft de vrouw ook niet gezien.

Het sporenbeeld op de Neuweg en de resultaten van de gerechtelijke sectie na het overlijden van de vrouw geven aanwijzingen dat de vrouw op enig moment gevallen, vermoedelijk in een trapgat, waarbij zij ernstige verwondingen heeft opgelopen.

Uit het onderzoek is eveneens naar voren gekomen dat de Hilversumse al geruime tijd in een verslechterende geestelijke en lichamelijke toestand verkeerde.

Naar aanleiding van deze onderzoeksresultaten is in overleg met het Openbaar Ministerie besloten het onderzoek af te sluiten.