Milieudienst Rijnmond

Rotterdam Climate Initiative presenteert jaarverslag 2010

19.08.2011 15:45
Communicatie en informatie

Thema jaarverslag Rotterdam Climate Initiative 2010: duurzame groei

Het RCI is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam N.V., Deltalinqs (als vertegenwoordiger van de Rotterdamse haven en industriële bedrijven) en DCMR Milieudienst Rijnmond.

Deze vier initiatiefnemers zetten zich samen met hun achterban in om de doelstellingen - 50% minder CO2-uitstoot in 2025 (ten opzichte van 1990) en het 100% klimaatbestendig maken van de regio te realiseren. Hierdoor werken overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen, andere organisaties én inwoners samen aan het verbeteren van het klimaat. Een dergelijk breed gedragen klimaatinitiatief is uniek in de wereld.

In 2010 werkte het Rotterdam Climate Initiative verder aan zijn twee hoofddoelstellingen. Het afgeleide doel - versterking van de Rotterdamse economie - is in 2010 zeer actueel. Meer dan ooit beseffen gemeente en bedrijven dat een duurzame ontwikkeling van de Rotterdamse haven en stad veel economische voordelen biedt.

Het jaar 2010 is dan ook het best te typeren met de term 'duurzame groei'. Bedrijven en organisaties nemen meer en meer het voortouw bij het ontplooien van activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Niet alleen vanuit de zorg om het klimaat, maar zeker ook omdat zij beseffen dat Rotterdam zich alleen op een duurzame manier als wereldhavenstad kan blijven ontwikkelen.

Ga naar de samenvatting van het RCI-Jaarverslag 2010 of download hier het RCI-Jaarverslag 2010 .