Ingezonden persbericht


Eerste namen Festival Dias Latinos bekend

Het festival Dias Latinos vindt dit jaar voor de 15e keer plaats. Op 19, 20 en 21 augustus wordt de stad Amersfoort Latijns-Amerikaans. Met ruim zeventig optredens verdeeld over zeven podia voorziet het festival de binnenstad van dans en muziek. Op www.diaslatinos.nl vindt u binnenkort de volledige programmering.

Artiesten die onder andere zullen optreden zijn fluitist Ronald Snijders, bandoneonist Carel Kraayenhof en de Cubop City Big Band. Festivaldirecteur Ramon Balderàs Sànchez: 'Nederland kent zoveel goede Latin artiesten die internationaal aanzien genieten. Ik ben er trots op dat het gelukt is deze bands naar Amersfoort te halen.'

Voorzitter Paul Strengers: 'We zijn heel blij dat, ondanks de zware economische tijden, vele gulle sponsors deze editie van het festival weer mogelijk maken'.

Onder de naam 'Caravana Latina' zal dit jaar de vrijdag van het festival voor het eerst een kroegentocht in de diverse horecagelegenheden van Amersfoort gehouden worden. Cafés en restaurants zorgen deze avond zelf voor muzikaal entertainment met een Latijns Amerikaans tintje. Enkele horeca eigenaren hebben al laten weten graag mee te doen. Liefhebbers van zomerse muziek kunnen vanaf dit jaar dus al op vrijdag in de sfeer komen van Dias Latinos.

Dias Latinos streeft er naar niet alleen muziek en dans uit Latijns Amerika te presenteren, maar ook andere disciplines aan het publiek te tonen. Daarom presenteert Dias Latinos in samenwerking met Theater de Lieve Vrouw) een viertal films uit Zuid Amerika in de bioscoopzalen van dit theater. Ook zal in het LAKMA museum (Stad van Cahen) beeldende kunst uit Latijns Amerika te zien zijn. De Argentijnse kunstenares Micaela Tettamanti bouwde een installatie waarin bezoekers, slechts 4 tegelijkertijd, naar Argentijnse verhalen kunnen luisteren. Een bijzonder kunstwerk dat zeker tot de verbeelding zal spreken.

Ook de liefhebber van de dans kan deze editie weer zijn hart ophalen. Verscheidene groepen zijn al gecontracteerd. Naast Capoeira, traditionele Boliviaanse dans en een 50-koppige sambaband zullen uiteraard ook de Braziliaanse danseressen niet ontbreken.



Ingezonden persbericht