Ingezonden persbericht



---

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM
Melkweg presenteert rauwe diamanten uit de hiphop underground:

HEAVY METAL KINGS / SHABAZZ PALACES / ATMOSPHERE, BROTHER ALI & EVIDENCE

VRIJDAG 19 AUGUSTUS HEAVY METAL KINGS (ILL BILL & VINNIE PAZ) Oude Zaal, aanvang 21:00 uur, zaal open 20:00 uur, 17,50 + lidm.

De samenwerking tussen underground hiphop-veteranen Vinnie Pazz (Jedi Mind Tricks) en Ill Bill (Non Phixion) gaat ver terug en heeft nu eindelijk geresulteerd in een gezamenlijk album onder de naam Heavy Metal Kings. De naam van de groep komt voort uit de voorliefde voor metal die beide rappers koesteren en is afkomstig van een gezamenlijke track op JMT's iconische album `Servants In Heaven, Kings In Hell (2006). Muzikaal sluit het album aan bij het beste werk van beide groepen; het metal-aspect zit met name in de adrenaline en energie die van de tracks afspat. Het zijn stuk voor stuk sterke, ritmische beats, afkomstig van bevriende producers onder wie DJ Muggs en opkomende producer C-Lance, voorzien van de scherpe teksten die we van Pazz en Bill gewend zijn. Beide rappers hebben al vaak een zinderende show op de podia van de Melkweg gegeven. Er is geen twijfel over mogelijk dat ze deze vrijdagavond de Oude Zaal plat gaan spelen.

DONDERDAG 29 SEPTEMBER SHABAZZ PALACES @ OFF CENTRE Sugar Factory, aanvang 20:30 uur, zaal open 19:30 uur, 15,00 + lidm. Shabazz Palaces uit Seattle is een spectaculaire nieuwe hiphopgroep uit Seattle. Hun left-wing hiphop heeft veel invloeden uit Britse Dubstep en de Brainfeeder sound uit LA. Na een aantal veelbelovende EP's is nu het debuutalbum `Black Up' verschenen. Het is het eerste hiphopalbum ooit uitgebracht op het fameuze SubPop label, dat ooit aan de wieg stond van de grunge en het succes van Nirvana. Zo gek is het ook weer niet, want de underground feel en tomeloze energie waar het label bekend om staat is ook terug te vinden bij Shabazz Palaces. Het album staat vol met ritmische, muzikale en experimentele beats, voorzien van scherpe teksten. Inmiddels heeft de groep met zinderende shows een pittige live reputatie opgebouwd. Hoog tijd dat ze deze op Nederlandse bodem komen waarmaken. Z.O.Z.



DINSDAG 8 NOVEMBER ATMOSPHERE / BROTHER ALI / EVIDENCE / BLUEPRINT / GRIEVES & BUDO RHYMESAYERS EUROPEAN TOUR 2011 Oude Zaal, aanvang 20:00 uur, zaal open 19:00 uur, 20,00 + lidm. Het roemruchte Rhymesayers Entertainment organiseert voor het eerst in haar vijftienjarige geschiedenis een eigen tour door Europa, waar uiteraard alle kopstukken uit de stal van het label voor gerekruteerd zijn. Atmosphere heeft een lange geschiedenis op het podium van de Melkweg. De groep rond rapper Slug en DJ/producer Ant bracht onlangs hun eerste volledige album in drie jaar uit: The Family Sign. Ze zijn op het album bijgestaan door een toetsenist en gitarist, wat het album muzikaler maakt dan het eerdere werk. Brother Ali heeft met een aantal sterke shows in Nederland de laatste jaren een grote schare fans opgebouwd en heeft een sterke eigen stijl, waaruit veel liefde voor de `golden age of hiphop' spreekt. Evidence, vroeger MC/producer bij Dilated Peoples, brengt binnenkort zijn soloalbum `Cats & Dogs' uit, zijn eerste release op Rhymesayers.