Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

PERSBERICHT

Nieuwegein, 15 augustus 2011

Speelschema WK AA-junioren Mexico bekend

Het speelschema voor het WK AA-junioren in Mexico is bekend. Nederland zit in Groep B met Cuba, de Dominicaanse Republiek, Venezuela, Japan en Indonesië. In Groep A zitten gastheer Mexico, de VS (regerend kampioen), Brazilië, Taiwan en Australië.

Het toernooi begint op vrijdag 19 augustus om 15.00 uur (lokale tijd) met de wedstrijd Mexico - Taiwan. Deze wordt gespeeld in het Pan American Stadium. De avondwedstrijd tussen Australië en de VS is om 19.00 uur. Oranje speelt de eerste wedstrijd in het Romo Chavez stadion tegen Cuba om 15.00 uur. In datzelfde stadion spelen Indonesië en de Dominicaanse Republiek tegen elkaar om 10.00 uur en de wedstrijd tussen Venezuela en Japan start om 19.00 uur (lokale tijd).

Er doen elf teams mee aan de 14e editie van dit kampioenschap. De Filippijnen hebben zich op het laatste moment teruggetrokken. Na de eerste ronde plaatsen de beste vier van elke groep zich voor de tweede ronde. De twee beste teams van de tweede ronde strijden verder om de finaleplaatsen. De nummer vijf en zes van groep A en B spelen in de verliezersronde.

Het WK voor AA-junioren (onder 16 jaar) wordt om het jaar gehouden. Dit jaar is het van 19 tot en met 28 augustus in Lagos de Moreno in Mexico. Het kampioenschap wordt van oudsher gedomineerd door de VS en Cuba. Cuba won de wereldtitel vijf keer, de VS was vier keer 's werelds sterkste. In 2009 werd de VS wereldkampioen in Taiwan, Nederland werd toen zesde.