VerkeersInformatieDienst



Ochtendspits begint met veel problemen

19 augustus 2011, 07:13
De vrijdagochtendspits begint alles behalve rustig.

Voor 06:00 uur was de A28 Assen - Groningen al afgesloten nadat daar eerder de aanhanger van een vrachtwagen was vast komen te zitten in de berm. Aangezien deze met groot materieel geborgen moet worden is de rijbaan tussen Assen-Noord en Vries afgesloten.

Vlak na 06:00 uur gebeurde er een ongeval op de A7 Hoorn - Zaandam. Op het knooppunt Zaandam werd daarvoor de linkerrijstrook afgesloten waardoor de vertragingstijd op de A7 voor het knooppunt al snel opliep tot een half uur. Bij dit ongeval is een motorrijder betrokken, ook zal er een ongevalonderzoek plaats gaan vinden.

Vervolgens kreeg de weggebruiker op de A20 Gouda - Hoek van Holland rond 06:30 uur te maken met een autobrand ter hoogte van Schiedam-Noord. Daar werden 2 rijstroken afgesloten, deze konden om 07:10 uur vrijgegeven worden.

En ook in het zuiden van het land ontstond al vroeg vertraging. Op de A58 Eindhoven - Tilburg kwam tussen Oirschot en Moergestel een vrachtwagen met pech te staan waardoor de rechterrijstrook daar afgesloten werd.

Tot overmaat van ramp gebeurde er om 06:45 uur ook nog eens een kettingbotsing op de A1 richting Amsterdam. Tussen Diemen en Diemen-Noord zijn daarvoor 2 rijstroken afgesloten.