Dienstenbond CNV

Nieuws

18 augustus 2011

Zeeman komt loonafspraak uit cao niet na

Zeeman TextielSupers weigert een loonafspraak uit de cao uit te voeren. Per 1 juli 2011 hebben de werknemers recht op een structurele loonsverhoging van 2%. Deze afspraak volgt uit de afgesloten Cao Mode Sport, waar Zeeman nota bene zelf aan mee onderhandeld heeft. Zeeman echter heeft 0,5% aan loonsverhoging doorgevoerd. Als verklaring voert Zeeman aan dat de loonsverhoging uit de cao in mindering wordt gebracht op een eerdere loonsverhoging die het textiel bedrijf eenzijdig had toegekend.

Agostino Di Giacomo Russo, bestuurder van CNV Dienstenbond is stom verbaasd over de handelswijze van Zeeman TextielSupers: "We hebben nota bene expliciet bij deze situatie stil gestaan. Iedereen heeft zich gecommitteerd aan de nieuwe loonsverhoging, ongeacht eerdere eigen initiatieven, die vaak nog niet eens in de buurt kwamen van prijscompensatie. In welk textiel heeft Zeeman liggen slapen bij de onderhandelingen?"

Rechter
In contacten blijft Zeeman textielSupers bij zijn eigen opvatting over de onderhandelingen en uitleg van de cao. De gang naar de rechter wordt nu gemaakt. Di Giacomo Russo: "Erg vervelend dat dit blijkbaar nu nodig is om Zeeman te overtuigen. En in de tussentijd laat Zeeman z'n eigen personeel in het hemd staan. Dan zeg ik: Laat de rechter Zeeman nu maar snel met een zelfde gevoel opzadelen!"