Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.45 uur

Utrecht, 19-08-2011

Oplichter actief

UTRECHT In de wijken Overvecht, Staatsliedenbuurt, Tuinwijk en Vogelenbuurt is de laatste weken een oplichter actief. De man benadert mensen met het verhaal dat hij geld nodig heeft voor een taxi omdat zijn oma in het ziekenhuis ligt. Hiermee weet hij regelmatig met succes bedragen van 30 tot 40 euro los te krijgen. De politie heeft tot dusverre alleen meldingen binnengekregen. De politie kent zijn identiteit.

Maar omdat hij overkomt als een aardige en oprechte man die hulp kan gebruiken, heeft nog niemand aangifte willen doen. Het gaat om een lichtgetinte man met donker haar in de leeftijd van 29 jaar, met een lengte van 1.70 tot 1.80 meter. De man heeft een opvallend vriendelijk gezicht. De politie verzoekt mensen die door hem worden benaderd, om contact op te nemen met het alarmnummer 1-1-2. Geeft u dan alstublieft het kledingsignalement en de looprichting door.

Straatroof

UTRECHT Donderdagmiddag werd een vrouw op de St. Janshovenstraat beroofd door twee jongens op een scooter. De politie zoekt getuige(n).

Een 29-jarige vrouw uit Utrecht zat omstreeks 13.34 uur op een bankje aan de

St. Janshovenstraat. Plotseling kwam een scooter met twee jongens erop aanrijden. De jongens stapten af en trokken, zonder enige aanleiding, de telefoon van de vrouw uit haar handen. Hierna stapten zij weer op hun scooter en reden weg.

Het betrof twee jongens, één met een blanke en één met een getinte huidskleur op een zwart / grijze scooter. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 - 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Brailledreef vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een auto en een bromfietser plaats. Een man raakte gewond.

Een 38-jarige man uit Utrecht reed rond 12.40 uur op zijn bromfiets ter hoogte van de kruising Brailledreef met de Loevenhoutsedijk. Ook ter hoogte van de kruising reed een automobilist die rechtsaf wilde slaan. De bromfietsbestuurder schrok van de actie van de automobilist en remde krachtig. Hierdoor schoof hij onderuit en raakte gewond.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 augustus een man aangehouden omdat hij beledigend was. De man verzette zich hevig.

Tijdens de surveillance controleerden agenten omstreeks 01.45 uur een auto die op de Waterlinieweg reed. De bestuurder kreeg een volgteken en moest zijn auto op het Herculesplein parkeren. Via de meldkamer werden de personalia van de drie inzittenden nagetrokken. Hieruit bleek dat de 33-jarige bestuurder uit Utrecht een boete had openstaan. Ook had de man geen rijbewijs bij zich.

De agenten gaven aan dat de man even mee moest naar het bureau. Hierop begon de man de agenten te beledigen en amok te maken. Na meerdere waarschuwingen was de maat vol en werd de Utrechter aangehouden. Hierbij verzette hij zich hevig. Uiteindelijk werd hij met gepast geweld aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.