Politie Hollands Midden

Noordwijk - Tweede verdachte aangehouden in zaak overval tankstation

Noordwijk, 19-08-2011 o Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 16 augustus een tweede verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een tankstation die plaatsvond op donderdag 7 juli rond 20.30 uur aan het Wantveld.

De 21-jarige verdachte uit Katwijk werd die dinsdag aan de Willem de Zwijgerlaan in Katwijk aangehouden. Hij kwam bij de politie in beeld in haar onderzoek naar de overval. De 22-jarige man uit Leidschendam die donderdag 7 juli al werd aangehouden, zit nog steeds vast. De politie zet haar onderzoek naar de zaak voort.

De overval Op donderdag 7 juli werd het tankstation aan het Wantveld in Noordwijk rond 20.30 uur overvallen door twee daders. Een van de daders liep naar binnen, bedreigde de medewerker met een wapen, en liep met een onbekend geldbedrag het tankstation uit. Met zijn tweeën vluchtten de daders op een donkerkleurige scooter in de richting van de Hoogwakersbosstraat.

Een getuige meldde even later dat op de Piet Heinstraat een scooter in een geelkleurig bestelbusje, merk Peugeot, werd geladen. Aan de hand van het kenteken van het busje kon de politie de eigenaar achterhalen. De eigenaar van het busje, een 22-jarige man uit Leidschendam, werd aangehouden.