Persbericht

UNIT4 rapporteert succesvol eerste halfjaar 2011
~ Overname Exie uit Noorwegen, groei SaaS-inkomsten boven verwachting Z

Sliedrecht, 19 augustus 2011 - UNIT4 heeft de resultaten bekend gemaakt over het eerste halfjaar van 2011. De producent en leverancier van business software rapporteert een stijging in licentie-inkomsten en een hoger dan verwachte groei in SaaS-inkomsten.

"Terwijl traditionele licentie-inkomsten blijven groeien, zien we tegelijkertijd dat de inkomsten uit SaaS en abonnementen erg sterk zijn - een teken van de veranderende manier waarop software wordt aangeschaft en geconsumeerd," zegt Edwin van Leeuwen, CFO, UNIT4. "Door klanten zelf te laten bepalen welke software ze gebruiken en op welke manier ze de software inzetten, is de investering in IT lager en profiteren ze van een flexibele infrastructuur die mee verandert wanneer dat nodig is. We blijven positief over de vooruitzichten voor het volledige jaar 2011."

Highlights voor H1 2011 (vergeleken met H1 2010):

* Totale omzet stijgt 13% naar 225,9 miljoen euro
* Licentie-inkomsten stijgen met 22% naar 36,3 miljoen euro
* Omzet uit SaaS/abonnementen groeit met 53%

* Omzet uit diensten groeit met 12% tot 80,5 miljoen euro
* EBITDA stijgt met 7.3% tot 38,0 miljoen euro
* Nettowinst voor goodwill stijgt 49% naar 20,7 miljoen euro

Grote orders zijn gevallen in Noorwegen (Oslo Commune ruim 2,5 miljoen euro en een groot bouwbedrijf, meer dan 1,5 miljoen euro), Groot-Brittannië (Magnox ruim 2,5 miljoen euro), Nederland (financiële dienstverlener ruim 1 miljoen euro) en Polen.

FinancialForce.com is in het eerste halfjaar van 2011 flink gegroeid. De maandelijkse omzetratio in juni 2011 groeide met bijna 300 procent ten opzichte van juni 2011. De acquisitie van Appirio PS Enterprise (nu FinancialForce PSA) eind 2010 voegt significante waarde toe aan zowel de omzet als de strategische weg van het bedrijf.

UNIT4 heeft ook overeenstemming bereikt voor de acquisitie van Exie AS, een softwarebedrijf uit Noorwegen dat corporate performance management (CPM) software maakt. De CPM-software staat bekend als flexibele oplossing voor zakelijke dienstverleners. De Exie-oplossing zal ook geïntegreerd verkrijgbaar zijn met Agresso Business World en CODA-Financials. De overname, die een waarde heeft van omgerekend 6,4 miljoen euro (50 miljoen Noorse Kronen) , bestaat primair uit de product- en R&D-afdeling. De acquisitie heeft UNIT4 gefinancierd met de eigen middelen.

Het volledige, Engelstalige persbericht te vinden via: http://www.unit4.com/Investors/investornews