Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MYROL & Band (Canada) voor het one night only concert "Blue Moon Away" naar Lekkerkerk.

Op vrijdag 19 augustus zullen de Canadese moeder en dochter MYROL samen met hun live Band een exclusief Nederlands optreden verzorgen in de unieke theaterzaal van Party Centrum Amicitia in Lekkerkerk.

MYROL bestaat uit moeder Joanne en dochter Haley die muzikaal worden aangevuld door drummer Jimmy Sernesky, pedal-steel, Dobro en gitarist Rob van Duuren en bassist Fred LaRose. Zelf speelt Joanne akoestisch gitaar en heeft Haley zich de banjo eigen gemaakt. De muziek die de dames schrijven is moeilijk in een vakje te plaatsen maar ligt dichtbij country en folk muziek. In Canada ook wel aangeduid als roots. Het heeft de juiste verhouding tussen emotionele luister liedjes en dansbare alt country muziek. De vergelijking met de Amerikaanse Judds is snel gemaakt en gaat zeker op voor de prachtige harmonieën maar toch heeft MYROL een meer rootsy Canadese sound over zich.

In 2006 besloten moeder en dochter MYROL verder samen te gaan als duo. Joanne was inmiddels al een gevierd artiest die de wereld is rond gereisd met haar gitaar op haar rug. 'Overal waar mensen van muziek houden daar wil ik spelen'. Ze bouwde fans op in haar thuisland Canada maar ook in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, België, Litouwen en natuurlijk Nederland. Haley, toen pas twintig, begon zich net serieus met muziek bezig te houden. Een producer attendeerde Joanne op haar dochters zangkwaliteiten. Na enkele studio sessies was een nieuw duo geboren. Inmiddels is MYROL een graag geziene gast op diverse internationale festivals.

Hun eerste album "Your Heart Is My Heart Too" (2006) kreeg veel aandacht in eigen land. Het succes aan de andere kant van de oceaan bleef hier niet onopgemerkt en resulteerde in een Nederlands cd contract waarbij de distributie meteen over heel Europa werd uitgespreid, behoorlijk uniek in een tijd van teruglopende verkopen. Na drukke tourschema's en internationale optredens vonden Joanne en Haley in 2010 eindelijk de tijd om een nieuw album op te nemen. De productie werd in Nashville opgenomen maar behield zijn Canadese flair en sound. "Blue Moon Away" is dan ook een nieuw hoogstandje van MYROL. Op dit album blijkt Haley inmiddels ook een begenadigd songwriter te zijn.

Nederlandse optreden.
Door het enorm drukke schema in Canada is MYROL slechts een zeer korte periode in ons land. Na het optreden op het Visagino Country Festival in Litouwen, een festival dat wordt bezocht door zo'n 35.000 mensen en live op TV is te volgen in Litouwen en een deel van Rusland, was er in het tourschema slechts ruimte voor één exclusief optreden in Nederland. De dames hebben bewust gekozen voor de theaterzaal van Party Centrum Amicitia in Lekkerkerk vanwege de grote historie van de zaal (1930). Joanne Myrol wilde perse ruimte maken in het reisschema voor dit optreden vanwege haar schare Nederlandse fans en het feit dat de platenmaatschappij die haar albums in Europa uitbrengt in Nederland is gevestigd. Er wordt druk overlegd om tijdens dit optreden een video registratie te maken vanwege het uniek karakter van de locatie.

Kaartverkoop.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de site www.mcent.nl en kosten ¤ 15,00 pp, het optreden begint om 20.00 uur. Na het optreden is er tijd voor een meet & greet met deze fantastische Canadese dames. Voor het voorprogramma is de organisatie nog op zoek naar een aankomende singer songwriter uit de regio die zichzelf kan begeleiden. Aanmelden kan per email aan info@mcent.nl

Dit eenmalige concert maakt deel uit van de 'Canada Series concerten' van Mc-Ent management & Concerts uit Lelystad | Edmonton Canada. In dezelfde serie komt ook de Indiaanse folk en roots artieste Laura Vinson & Free Spirit met de muziekshow "The Spirit Sings" en de Keltische muziekshow "A Celtic Night" van de beroemde McDades samen met Maria Dunn naar deze zelfde locatie in respectievelijk oktober en november van dit jaar.


---




Ingezonden persbericht