Ingezonden persbericht


Amsterdam, 16 augustus

Magneet Festival verkoopt geen water, alleen bobbles!

Het Magneet Festival, dat van 19 augustus t/m 11 september zal plaatsvinden in Amsterdam, wordt het allereerste festival in Nederland waar geen water meer verkocht zal worden. In het kader van duurzaamheid kopen festivalbezoekers eenmalig een bobble en kunnen daarna onbeperkt zuiver water drinken tijdens hun verblijf.

De bobble is een fashionable, herbruikbare waterfles die, middels een ingenieus recyclebaar koolstoffilter, kraanwater zuivert terwijl je drinkt. Met als resultaat: kwalitatief goed water met een zuivere smaak. De koolstof in het filter verwijdert chloor en organische bacteriën uit het drinkwater. Er zijn verschillende tappunten verspreid over het festival, waar de bobble bijgevuld kan worden met kraanwater. Goed voor het milieu en je portemonnee! Daarbij is het natuurlijk ook een prachtig product om mee naar huis te nemen. Voor ¤ 11,95 heb je dan ook 150 liter ofwel 300 flesjes water.

Leave no trace
Het Magneet Festival probeert zo duurzaam mogelijk te werk te gaan en vervuiling tot een minimum te beperken. Dit komt terug in de afkomst van eten en drinken, sponsoren, afvalverwerking en het 'leave no trace' principe. Initiatiefnemer van het festival Jesse Limmen: "Dit houdt in dat we de bezoekers aansporen om het terrein net zo achter te laten als dat ze het aantroffen, oftewel zonder sporen op het terrein en zonder een grote afvalberg. De herbruikbare flesjes van bobble sluiten dus perfect aan bij dit principe!"

Over Magneet Festival
Het Magneet Festival wordt gepresenteerd door de Nachtburgemeester van Amsterdam Isis van der Wel en vindt plaats op Oostpunt in Amsterdam. Stadsdeel Amsterdam Oost stelt deze unieke locatie een maand lang beschikbaar. Het festival is gebaseerd is op crowdsourcing, co-creatie en duurzaamheid en is onder andere geïnspireerd door het Amerikaanse festival Burning Man; een festival waarbij het publiek invloed heeft op het programma. Doordeweeks is het festivalterrein gratis toegankelijk. Een dagkaart voor één van de dagen in het weekend kost 20 euro. Een weekend passe-partout kost 45 euro zonder, of 75 euro met camping.

www.waterbobble.nl
www.magneetfestival.nl